Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 11 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Zo word je dus de op een na sterkste Marvel-superheld

De op een na sterkste superheld binnen het Marvel Universum word je niet zomaar. Dat onderstreept Brie Larson nog maar eens met haar intense workout.

Ook zo benieuwd wat acteurs moeten doen (en laten) voor een superheldenrol? Gelukkig is er Instagram, waar acteurs jou een kijkje achter de schermen geven. Zo ook Brie Larson, die geregeld video’s deelt van haar training voor haar rol als Captain Marvel in The Marvels.

In de top 10 krachtigste superhelden uit het Marvel-universum staat Captain Marvel aka Carol Danvers op nummer 2. Alleen Jean Grey, ooit gespeeld door de Nederlandse actrice Famke Janssen, moet ze voor zich dulden. Maar ze is onder anderen Thor, Hulk en Dr. Strange de baas.

Trainen als Captain Marvel

Al eerder deelden we een video waarin Brie Larson een flink aantal kilo’s tilt. Niet voor iedereen weggelegd, maar haar ijzeren discipline is inspirerend. En ze blijft inspireren, want wederom deelt ze een work-out voor haar rol als Captain Marvel.

In de bovenstaande post zie je Brie Larson haar squats allang niet meer met bodyweight doet. Aan haar middel zit namelijk een flywheel bevestigd. Met flywheel-training (in het Nederlands ook wel vliegwieltraining) geef je jouw spieren een ander soort weerstand dan wanneer je alleen met elastieken en gewichten werkt.

Het gewenste jojo-effect

Deze methode werkt als een soort jojo. Hoe harder je traint, des te meer weerstand je ondervindt. Aan de snelheid en precieze waarop Brie Larson deze oefening uitvoert, kunnen we wel stellen dat zij behoorlijk wat weerstand van het flywheel krijgt.

Maar Carol Danvers zou Captain Marvel niet zijn als ze er nóg meer gewichten aan toevoegt voor een intensieve, slopende training. Brie Larson hout namelijk ook nog eens een zware kettlebell vast om de oefening nog uitdagender te maken. Proberen waard, mits je geoefend bent.

Disney officieel begonnen aan Captain Marvel 2: dit weten we al

Niet alleen sterke benen

Da Brie Larson een sterk onderlichaam heeft, moge duidelijk zijn. Maar ook haar bovenlichaam blijft niet achter. Zo laat ze ook zien hoe ze een Single Arm Pull-up, alsof het niets is. Waar de meeste mensen al moeite hebben met normale Pull-ups, trekt de superheldin zichzelf maar liefst drie keer op met één hand.

En een plank kaarsrecht volhouden met 20 extra kilo’s op de rug? Ook geen probleem voor Brie Larson.

Brie Larson in The Marvels

Naar alle waarschijnlijkheid verschijnt The Marvels eind 2022 in de Nederlandse bioscoop. Tot die tijd moet je het doen met onder meer Shang-Chi and The Legend of the Ten Rings (nu in de bioscoop), The Eternals en Spider-Man: No Way Home.

De top 10 beste Marvel films volgens IMDb en Rotten Tomatoes

Screenrant

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.