Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 21 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Captain America terug in Tweede Wereldoorlog met topregisseur

Het brein achter een aantal van de beste games aller tijden komt Marvel redden, en brengt Captain America terug naar de Tweede Wereldoorlog. Maak kennis met Marvel 1943: Rise of Hydra.

Wat filmische games betreft is de Uncharted-reeks eigenlijk onovertroffen. De Playstation-franchise sloeg een brug tussen videogames en Hollywood, met avonturen die de later uitgebrachte filmadaptatie doet verbleken. En, niet geheel onbelangrijk, personages en acteerprestaties op Oscar-niveau.

Uncharted-regisseur redt Marvel

Insiders en analisten verwachten dat de industrie wat cinematic ervaringen wellicht nooit meer Uncharted 4 zal overtreffen, mede doordat games alsmaar duurder worden om te maken. Fans waren helemaal hyped toen bekend werd dat Amy Hennig, de regisseur achter de Uncharted-games, aan een verhaalgedreven Star Wars-game werkte. Helaas is dat project gesneuveld, maar dat betekent niet dat Hennig met pensioen gaat.

Sterker nog, ze gaat Marvel redden, of op zijn minst een lesje leren. De films van de stripgigant lijken de laatste jaren vergeten te zijn hoe je een goed verhaal vertelt. Nee, Hennig gaat niet voor het witte doek, maar mag wel aan de slag met Captain America, in een verhaalgedreven game-avontuur genaamd Marvel 1943: Rise of Hydra. Ja, Cap gaat terug naar de Tweede Wereldoorlog, onder leiding van het brein achter Uncharted. De moeder van de moderne singleplayergame.

Captain America tijdens Tweede Wereldoorlog

Het ambitieuze project is eerder deze week onthuld tijdens een keynote van Epic Games, het bedrijf achter Unreal Engine en games als Fortnite. De eerste trailer voor Marvel 1943 is technisch van zo’n hoog niveau dat je de eerste zoveel seconden zomaar zou kunnen denken dat het om een nieuwe Marvel-film gaat. Maar nee, dit is echt een game, en de trailer is nog gerenderd in Unreal Engine ook. Pure cutting edge technologie.

De oorlogsgame is de eerste productie van Skydance New Media, een compleet nieuwe ontwikkelstudio, onder leiding van Amy Hennig. De comeback van Captain America komt ergens in 2025 uit.

De trailer onthult ook vier speelbare personages: de jonge Steve Rogers, alias Captain America; Azzuri, de Black Panther uit de Tweede Wereldoorlog en de grootvader van T’Challa; Gabriel Jones, een Amerikaanse soldaat en lid van de Howling Commandos; en Nanali, een Wakandese spion.

En Chris Evans en Star Wars dan?

Nee, Chris Evans keert niet terug om zijn Marvel-superheld te vertolken. Die eer gaat naar de acteur Drew Moerlein. Black Panther, in deze game het alter-ego van Azzuri, wordt verrtolkt door Khary Payton. Marvel 1943 wordt door de kersverse studio een “een verhaalgedreven actie-avonturenspel met een compleet origineel verhaal en een originele kijk op het Marvel Universum” genoemd.

Marvel 1943: Captain America terug in Tweede Wereldoorlog met topregisseur
(Afbeelding: Marvel)

En ja, de studio werkt met Hennig ook nog aan een nieuwe verhaalgedreven Star Wars-game. Eind goed, al goed. Hoe het verhaal van Marvel 1943 verder in elkaar steekt en hoe de gameplay er precies uit gaat zien blijft voorlopig nog een mysterie, maar met WOII als setting en Amy Hennig met een grote zak geld aan de knoppen weten fans allang waar ze op kunnen rekenen: een Marvel-avontuur dat de films gaat overklassen. Althans, op papier.

Terwijl we op meer nieuws over 1943 wachten kun je wel al aan de slag met een ander denderend oorlogsverhaal. We hebben namelijk de top tien beste oorlogsfilms aller tijden voor je op een rijtje gezet, inclusief waar je ze streamt. En, ook tof: het beste spionageverhaal van de afgelopen vijf jaar staat vanaf nu gewoon op NPO Start.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.