Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 21 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

LEGO’s nieuwe Dungeons & Dragons-set had n贸g mooier kunnen zijn

Dungeons & Dragons bestaat vijftig jaar, en dat moet gevierd worden. Niet alleen met de verrassend toffe film van vorig jaar, maar ook met een offici毛le LEGO-set. Maak kennis met de Ideas-bouwset 21348 Dungeons & Dragons: Red Dragon鈥檚 Tale.

Voor het bijzondere jubileum schakelde het Deense merk in 2022 de fans in: op het platform IDEAS konden zij hun zelfontworpen Dungeons & Dragons-sets inzenden, waarop LEGO 茅茅n winnaar zou uitkiezen.

Dungeons & Dragons: Red Dragon鈥檚 Tale

Die winnaar, een superfan die zichzelf online Boltbuilds noemt, krijgt later dit jaar de ultieme eer. Zijn Dragon鈥檚 Keep: Journey鈥檚 End-model wordt namelijk op 1 april uitgebracht als offici毛le LEGO-set. Het resultaat is een bouwwerk waar je ook blij van kunt worden als je nog nooit Dungeons & Dragons hebt gespeeld. Het is de zoveelste door fans ontworpen kasteel-achtige set waarvoor de community warm loopt.

De set gaat LEGO Ideas 21348 Dungeons & Dragons: Red Dragon鈥檚 Tale heten en bestaat uit 3745 steentjes, maar liefst zevenhonderd meer dan in het originele ontwerp van de superfan. LEGO heeft zijn ontwerp namelijk flink aangepast. Niet alleen om de bouwkwaliteit een upgrade te geven; ook puur cosmetisch is de door een fan ontworpen set flink aangepast door de designers van de Deense speelgoedfabrikant.

LEGO鈥檚 transformatie valt tegen

Je kunt op basis van de beelden in dit artikel zelf beoordelen of dat de Dungeons & Dragons-set ten goede is gekomen. Onze mening? De extra kleuren maken de nieuwe versie net wat kinderlijker.

LEGO Ideas 21348 Red Dragon's Tale
Het originele fan-ontwerp (Afbeelding: LEGO IDEAS)

Daardoor sluit de set misschien beter aan op het overige aanbod van LEGO, maar het originele fan-ontwerp benadert als je het ons vraagt net wat beter de vibes van de originele RPG. Vooral de imposante draak heeft een flinke transformatie ondergaan. Het levert een flink bouwwerk op: 48 centimeter hoog, 37 centimeter breed en 30 centimeter diep.

Aan de achterkant is het design open, waardoor je makkelijk bij het interieur en de ingebouwde kerker kunt. Naast de voor D&D-speler bekende fantasiewezens Beholder, Owlbear en de Displacer Beast kun je de kerker, toren en omgeving van de set vullen met drie skeletten en zes minifiguurtjes.

Samen bouwen en een extraatje

Tof detail: je krijgt zowel mannelijke als vrouwelijke gezichtsbedrukkingen erbij, zodat je je eigen verhaal kunt realiseren. Of die van je vrienden- of D&D-groep. De IDEAS-set komt gepaard met vier instructieboekjes, zodat je samen kunt bouwen.

LEGO Ideas 21348 Dungeons & Dragons- Red Dragon鈥檚 Tale 323232
(Afbeelding: LEGO IDEAS)

Aan dat alles hangt een prijskaartje van 359,99 euro. LEGO Ideas 21348 Dungeons & Dragons: Red Dragon鈥檚 Tale wordt vanaf 1 april geleverd, exclusief in de (online) LEGO Store. Als je 鈥榤 nu al bestelt en er op tijd bij bent, kun je een Dungeons & Dragons Mimic Dice Box cadeau krijgen, zolang de voorraad strekt.

Dat verzacht weer een beetje de pijn in je portemonnee. Over door fans ontworpen prachtsets gesproken: heb je de nieuwe Amsterdam-set van LEGO al gezien?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.