Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 21 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Netflix-hit met Lindsay Lohan is zo slecht, dat het goed is

De nieuwe nummer 1-hit op Netflix is Irish Wish met Lindsay Lohan. Waardoor we onderhand toch echt wel eens onze vraagtekens beginnen te zetten bij de mensheid in zijn geheel.

Waarom kijken we toch massaal naar gedrochten van films? Daar kun je filosofen en psychologen op los laten, maar we laten deze vraag maar even onbeantwoord. Zelf zijn we namelijk ook onderdeel van de aartsdomme meute. Ja, wij hebben een zwak voor zoetsappige romcoms met voorspelbare plots en flauwe grappen.

Irish Wish met Lindsay Lohan op Netflix

Irish Wish heeft ook een plot, maar daarmee is alles gezegd. De droomman van Maddie (Lindsay Lohan) staat op het punt om met haar beste vriendin te trouwen. Maar een wens voor ware liefde op een eeuwenoude steen in Ierland verandert haar lot op magische wijze.

Wat volgt is een flinterdun verhaal vol slechte grappen en surrealistische personages, en dat maakt het een ultieme stonerfilm in de categorie ‘zo slecht dat het goed is’. Op het einde leeft iedereen (SPOILER) lang en gelukkig. En daar wordt onze weak spot ook nog eens geraakt. We hebben er zelf ook geen verklaring voor dat we bij dit soort filmische gedrochten van Netflix de tranen in onze ogen krijgen.

De recensies zijn voorspelbaar

We zijn geen roepende in de woestijn, al raden de meeste recensenten Irish Wish juist af omdat de film met Lindsay Lohan zo slecht is. Waarschijnlijk lezen Netflix-abonnees allemaal Manners, want volgens data van FlixPatrol is de romcom met Lindsay Lohan al een paar dagen op rij ‘s werelds meest gestreamde film. De release rond Saint Patrick’s Day zal ook meegeholpen hebben.

irish wish, lindsay lohan, netflix
(Afbeelding: Netflix)

Neemt niet weg dat de scores op Rotten Tomatoes met 36% onder filmcritici en 42% onder het publiek zelfs voor een romcom erg laag zijn. IMDb geeft een iets minder strenge onvoldoende met de 5,3 uit 10.

Oordeel vooral zelf, zeggen we er voor de vorm bij: Irish Wish is nu te streamen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.