Coen Grutters
Coen Grutters Huizenmarkt 21 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze villa koop je voor gemiddelde huizenprijs vlakbij Duitse grens

De gemiddelde huizenprijs in Nederland is niet mals. Wie bereid is zijn oranje elftalshirtje in te wisselen voor een wit exemplaar, koopt bij onze oosterburen veel meer huis voor hetzelfde geld. Dat bewijst deze Funda-villa in Duitsland.

Na België is Duitsland het populairste emigratieland onder Nederlanders. In 2020 (de meest recente CBS-cijfers) reden bijna 4.500 Nederlanders met de verhuiswagen richting de oostgrens. Begrijpelijk, want naast de pretzel, bierpul en currywurst, biedt het land ook voordelige woningen.

Funda-villa bij onze oosterburen

Op woningsite Funda kun je ook over de grens zoeken. Als we dat doen, vinden we in het Duitse Laar (vlakbij Coevorden) een enorme villa met brede oprit, eigen garage en beeldige tuin. De woonoppervlakte bedraagt 230 vierkante meter en het bouwwerk staat op een perceel van maar liefst 609 vierkante meter.

Funda villa Duitsland Duits te koop gemiddelde huizenprijs woning huis
(Afbeelding: Oost Makelaardij)

Twijfel je of dit wel een villa te noemen is? Treed dan eens binnen. Je stapt in een hal die an sich al ruimer is dan een gemiddeld Amsterdams appartementje, om vervolgens ook een flinke keuken en royale woonkamer (met open haard) aan te treffen.

Goedkoper wonen in Duitsland

De trap naar boven leidt je naar de overloop, waar je deuren vindt naar maar liefst zes ruime slaapkamers. Ook huisvest de eerste etage van deze Funda-villa een immense badkamer vol marmer en met een luxueuze douche en comfortabel ligbad.

Wat betaal je voor deze Duitse Funda-villa? 449.500 euro. Ja, dat is een flinke smak geld, maar het is gek genoeg niet eens heel veel meer dan de gemiddelde woningprijs in Nederland van ruim 422.000 euro. In België woon je overigens nog groter, voor nog minder geld, getuige dit betaalbare kasteel.

Ook auto’s veel betaalbaarder

Wonen in Duitsland kent overigens meer voordelen. Over nieuwe Nederlandse auto’s zonder (deels) geëlektrificeerde aandrijflijn betaal je een flink bpm-bedrag. In Duitsland is dat anders.

Voorbeeldje: de Land Rover Defender met V8 kost je in Nederland bijna een kwart miljoen euro. Voor exact dezelfde auto hoef je in Duitsland slechts 142.000 euro neer te tellen. Wij hebben onze knapzak gepakt.

Goedkoopste Funda-huis met energielabel A++++ blijkt mini-villa

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.