Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 17 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

8 romantische komedies op Netflix waarbij zelfs mannen huilen

Wij krijgen van twee dingen tranen in zijn ogen: oude beelden van Johan Cruijff en romantische komedies. Populair gezegd: romcoms. Hoe slecht ze ook zijn, bij dat ene moment waar alles goed komt, biggelen de tranen over de wangen.

Gelukkig staat Netflix vol met romantische komedies. Dit is onze top 12, in willekeurige volgorde.

Romantische komedies (romcoms) op Netflix

Er zijn weinig andere genres zo ruim vertegenwoordigd op Netflix als romantische komedies. Door de bomen zie je het bos niet meer, we proberen je een handje te helpen. In het rijtje staan ook een paar cliché-films, maar het cliché is juist wat dit genre zo sterk maakt.

1. The Holiday (2006)

Eigenlijk alle romantische komedies met Cameron Diaz zijn heerlijk om naar te kijken. Onze favoriet is The Holiday, een film die alle clichés van een romcom behelst. Deze kun je sinds februari 2019 eindelijk op Netflix bekijken.

Het verhaal: Amanda (Cameron Diaz) is een Amerikaanse vrouw druk bezet leven. Iris (Kate Winslet) is een Engelse vrouw die de moed heeft opgegeven in de liefde. Nadat ze elkaar ontmoeten via een website voor woningruil, besluiten ze tijdens een twee weken lange vakantie van huis te wisselen. Amanda wordt verliefd op Graham (Jude Law), maar die heeft twee dochtertjes. Een heerlijk clichématig verhaal vol romance en kolder volgt.

2. How to Lose a Guy in 10 Days (2003)

How to Lose a Guy in 10 Days krijgt een slechte beoordeling op IMDb en is eigenlijk ook te slecht voor woorden. Precies wat deze romantische komedie juist goed maakt. Gedachten op nul, jezelf mee laten slepen in een verhaal dat tijdens één douchebeurt is bedacht, traantje wegpinken en met een goed gevoel op bed. Oh ja, het verhaal: de gespierde body van Matthew McConaughey en de actrice Kate Hudson spelen de hoofdrol, de titel vertelt de rest. Sinds kort weer te zien op Netflix.

3. Forgetting Sarah Marshall (2008)

Peter Bretter (Jason Segel, je weet wel, van How I Met Your Mother) is een jonge componist en heeft al vijf jaar een relatie met actrice Sarah Marshall (Kristen Bell), voor wiens serie hij de muziek maakt. Terwijl zij rijkdom en roem vergaart met een hoofdrol in de oppervlakkige serie Crime Scene: Scene of the Crime, schrijft Bretter het scenario voor een musicalversie van Dracula. Gaat allemaal prima, totdat zij hem dumpt voor de aanbeden rockzanger Aldous Snow (Russell Brand).

4. Along Came Polly (2004)

Ben Stiller en Jennifer Aniston. Wacht even hoor – snik – ons heb je alweer. Het verhaal doet er niet toe. Toch even een samenvatting: hij is voorzichtig, zij heel relaxt, maar wat moet je nou met een fret?

5. Ali’s Wedding (2017)

Nadat de zoon van een Irakese geestelijke in Melbourne een leugentje om bestwil vertelt dat uit de hand loopt, moet hij kiezen tussen familieverplichtingen en zijn hart. De enige Netflix Original in dit rijtje met romantische komedies en direct ook een van de meest verrassende.

6. Knocked Up (2008)

Een onenightstand resulteert in een onverwachte zwangerschap voor Alison. Ze probeert er het beste van te maken met de blowende nietsnut Ben die haar bezwangerde. Lachen, gieren, huilen.

7. No Strings Attached (2011)

Emma (Natalie Portman) en Adam (Ashton Kutcher) hebben een open relatie, met seks maar zonder emotionele ballast en dat gaat prima. Totdat er echte gevoelens in het spel komen.

8. The Half of It (2020)

Er bestaan ook romantische komedies zonder Jennifer Aniston, Julia Roberts of Adam Sandler. The Half of It is de nieuwe romcom op Netflix, maar dan gecombineerd met het populaire genre ‘coming of age’.

Ellie Chu is slim en zit krap bij kas. Als ze voor geld een liefdesbrief schrijft voor een jongen, verwacht ze niet dat ze vrienden worden. En al helemaal niet dat ze op hetzelfde meisje vallen. Lees hier meer over de film.

Check ook: Dit roken, drinken en snuiven acteurs écht in films en series

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.