Tessa Ham
Tessa Ham Geld & Carrière 19 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

3 tips om te sparen en tegelijkertijd luxe te leven

De definitie van sparen is eigenlijk simpel: je geeft minder uit dan er binnenkomt. Toch blijkt dat vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Je wil af en toe toch nieuwe kleding kopen, op vakantie en met je vrienden op stap als ze je meevragen. Met deze tips kun je nog steeds luxe leven op een klein budget en tegelijk sparen.

Oké, dure auto’s en dure horloges zitten er dan misschien niet in als je serieus wil gaan besparen. Maar dat betekent niet dat je nooit meer iets uit moet geven en helemaal niet meer ‘luxe’ kan leven.

1. Gratis alternatieven

Als de intelligente lockdown ons iets heeft geleerd, is het wel dat we veel ook zelf thuis kunnen doen. Neem de sportschool bijvoorbeeld. Als jij echt goed gaat op groepslessen en helemaal je ei kwijt kan in de sportschool, by all means, geef geld uit aan een abonnement. Maar ben je serieus over sparen? En heb je gemerkt dat je met een stel hardloopschoenen en gratis work-outs op YouTube ook al ver komt? Dan heb je zojuist een gratis alternatief gevonden.

Hetzelfde geldt voor dates en afspraken met je vrienden. Natuurlijk is het goed om af en toe het huis uit te komen. Maar een filmavond met veel snacks thuis is net zo gezellig. Een proeverij met speciaalbiertjes kan net zo goed thuis. En wat dacht je van een avondje gamen? Wissel het af met afspraken buiten de deur, en je zal zien dat je hierdoor aardig wat geld kan sparen.

2. Koop tweedehands

Of het nou om kleding, boeken of een Nintendo Switch gaat: tweedehands kopen geeft je het gevoel alsof je niet inlevert op je luxe leven, terwijl je wel geld bespaart. Misschien krijg je er zelfs op een gegeven moment wel lol in om de best uitziende producten te scoren voor de laagste prijs.

3. Kies voor luxe, maar dan wel de budget variant

Wat maakt jouw leven leuk? Zijn dat bijvoorbeeld reizen en etentjes? Dan is het logisch dat je daarvoor wil blijven kiezen als je gaat sparen. Maar ga dan wel voor de budget variant. Via Social Deal kun je bijvoorbeeld goedkoper uiteten. Ook zijn er een hoop trucs om goedkoop te reizen.

Ook hier geldt weer: misschien wordt het ontdekken van goedkope parels wel een nieuwe hobby van je.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.