Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 19 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Ryan Reynolds zet krabbel onder megadeal en verkoopt Aviation Gin

Financieel gezien hoef je absoluut geen medelijden te hebben met Ryan Reynolds. Hij is de op één na best betaalde acteur van 2020 en kreeg in het afgelopen jaar 71,5 miljoen dollar bijgeschreven op zijn rekening. Een prima jaarsalaris, maar dit bedrag valt in het niet bij zijn meest recente financiële klapper. Ryan Reynolds heeft namelijk zijn eigen gin, Aviation Gin, verkocht voor meer dan half miljard euro.

De koper is de Britse drankgigant Diageo. Grote kans dat je nog nooit van dit miljardenbedrijf gehoord hebt, maar de meeste van hun merken zul je zeker kennen. Diageo is namelijk de houdstermaatschappij van onder andere Guinness, Smirnoff, Captain Morgan, Johnnie Walker en Baileys. Ook is het bedrijf eigenaar Oban, Talisker, Lagavulin en nog een aantal whisky distilleerderijen.

Ryan Reynolds verkoopt Aviation Gin

Een prima portfolio waar nu dus ook Aviation Gin aan toegevoegd gaat worden. Een aankoop met een pittig prijskaartje. Het miljardenbedrijf maakt volgens Deadline namelijk 610 miljoen dollar over. Dat is omgerekend 511 miljoen euro Er schijnt zelfs al een eerste aanbetaling te zijn gedaan van 335 miljoen dollar. Diageo heeft de overname zelf bekendgemaakt via Twitter en laat weten uit te kijken naar de samenwerking met Ryan Reynolds.

De acteur zelf zal ongetwijfeld in zijn nopjes zijn met deze verkoop. Met behulp van zijn mega bereik en imago heeft Ryan Reynolds het bedrijf in korte tijd flink laten groeien. Het is namelijk slechts twee jaar geleden dat de acteur eigenaar werd van Aviation Gin. In een reactie laat Ryan Reynolds weten dat hij het merk vooral kocht omdat Aviation Gin zijn favoriete drank was, maar dat het vervolgens veel meer werd dan dat.

Ryan Reynolds de best betaalde acteur van 2020

“Ik had niet verwacht dat het zo leuk zou zijn om een nieuwe industrie te leren kennen. Om samen met mijn bedrijf, Maximum Effort Marketing, het merk zo te laten groeien is een van de meest bevredigende projecten waar ik bij betrokken ben geweest,” aldus Ryan Reynolds. Verder bedankt hij Diageo en laat weten uit te kijken naar de toekomst van Aviation Gin.

Hoeveel geld er uiteindelijk in de zakken van Ryan Reynolds gaat verdwijnen, is niet bekend. Maar het is waarschijnlijk genoeg om de best verdienende acteur van 2020 te worden. Op die lijst staat hij namelijk al tweede. Benieuwd wie er op één staat en hoe de rest van de top tien eruit ziet? Klik dan hier.

De tequila van George Clooney

Dit is overigens niet de eerste keer Diageo flink de portemonnee trekt voor het drankmerk van een bekende acteur. Eerder kocht het bedrijf namelijk ook al de tequila van George Clooney, en dat was voor een nog veel groter bedrag.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.