Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 24 aug 2020
Leestijd: 1 minuut

De Lamborghini Go-Kart is een feit en jij kunt hem betalen

Mocht je hart sneller gaan kloppen als je de woorden ‘Lamborghini Go-Kart’ hoort, dan hebben we goed nieuws. De Italiaanse automaker heeft in samenwerking met het Chinese Xiaomi een elektrische kart geproduceerd.

De meeste fans van Lamborghini kunnen niet een sportauto betalen en dat is niet iets om je voor te schamen. Om er toch eentje te bezitten, kun je bijvoorbeeld deze LEGO-bouwset kopen. Maar straks kun je ook voor niet al te veel geld een Lambo rijden.

Ninebot x Lamborghini Go-Kart Pro

De Lamborghini Go-Kart is gebaseerd op Xiaomi’s Ninebot, een tamelijk populaire kart. Deze versie is echter volledig Giallo Orion-stijl (het iconische geel) uitgevoerd en beschikt over het welbekende logo met de stier en de belettering en graphics van de Italiaanse automaker. Het stuur, waarop je de snelheid kunt aflezen, is gemaakt in supercar-stijl.

ninebot x lamborghini go-kart, betaalbaar, te koop, xiaomi (1)
(Afbeelding: Xiaomi)

De specificaties van de Ninebot x Lamborghini Go-Kart Pro doen natuurlijk onder voor de Lambo’s die je normaal gesproken bewondert, maar voor een kart zijn ze behoorlijk. Het wagentje beschikt over een 432 Wh/kg-accu met een actieradius van 15 kilometer, 1.02 gs aan acceleratiekracht en een topsnelheid van 40 kilometer per uur. Verder heeft de kleine vierwieler vier speakers, waarmee je via bluetooth muziek kunt afspelen of het geluid van een grote Lamborghini kunt nabootsen.

Betaalbaar

De Ninebot x Lamborghini Go-Kart Pro is voor zover wij weten de goedkoopste Lambo op vier wielen waarin je ook daadwerkelijk kunt rijden. Het wagentje kost omgerekend 1.222 euro en is aanvankelijk alleen online te koop in China. Europa en de Verenigde Staten volgen later.

ninebot x lamborghini go-kart, betaalbaar, te koop, xiaomi
(Afbeelding: Xiaomi)
ninebot x lamborghini go-kart, betaalbaar, te koop, xiaomi
(Afbeelding: Xiaomi)

De elektrische kart komt in een gelimiteerde oplage en iedere Ninebot x Lamborghini heeft een plaatje met een eigen chassisnummer. Vanaf 25 augustus gaat de eerste lichting in de verkoop in China.

🚤 Check hier: Lamborghini onthult 19 meter lange speedboot met 4.000 pk

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.