Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 10 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

LEGO dropt 80’s Lamborghini z贸nder ergernis nummer 1 van fans

LEGO heeft het weer gemunt op de portemonnee van autoliefhebbers. Na de gloednieuwe compactere set van de Mercedes-AMG G 63 en andere nieuwe miniatuurautootjes is het nu tijd voor het echte werk. Maak kennis met LEGO Icons 10337 Lamborghini Countach 5000 Quattrovalvole. Een imposante bolide die het 鈥業cons鈥-labeltje ook zeker verdient.

De Countach was in de jaren 70 en 80 ronduit revolutionair. Van het gedurfde gestroomlijnde ontwerp tot de prestaties van de onder fans geliefde V12-motor: je kunt gerust van pure autoporno spreken.

LEGO Icons 10337 Lamborghini Countach

Voeg daar al even iconische optredens in bijvoorbeeld Miami Vice aan toe en je hebt een Lamborghini die die decennia belichaamt voor een generatie aan (auto)liefhebbers. Die legendarische status wordt nu dus bekroond met een gloednieuwe LEGO-set.

Voor de verandering kiest de fabrikant eens niet voor de Technic-route, zoals wel het geval was met de Lamborghini Si谩n FKP 37 en Lamborghini Hurac谩n Tecnica, maar worden de reguliere steentjes gebruikt om de Countach na te bouwen. 1506, om precies te zijn. Daarmee bouw je een 34 centimeter lange en 16 centimeter brede Lamborghini.

Net zoals in het echt gaan de deuren van de LEGO-bolide verticaal open, omhoog dus. Of, zoals fans het noemen: 鈥榮cissor doors鈥. Ook werkt de besturing, kun je een miniatuurversie van de V12-motor bewonderen, kan de motorkap open en is de inrichting ook opvallend gedetailleerd. Een waardige 18+ set.

Geen ergernis over stickers

Daarbij zijn verzamelaars ook online vooral blij met het feit dat LEGO dit keer niet voor stickers is gegaan. Toch een van de grootste ergernis onder fans. Elk detail, zoals het logo van Lamborghini, is op de stenen zelf gedrukt in de fabriek. Netjes.

Prijskaartje en exclusiviteit

Dan nu het altijd pijnlijke deel van dit soort aankondigingen: het prijskaartje. De LEGO Icons Lamborghini Countach 5000 Quattrovalvole, zoals dit hebbeding voluit heet, gaat namelijk 179,99 euro kosten. Lang niet de duurste bolide van de fabrikant, maar desalniettemin is het nog steeds een flinke smak geld. Een stuk meer dan zijn voorganger, uit 2022, de veel kleinere Speed Champions-versie van de Countach. Maar goed, dan heb je ook wat.

LEGO Icons 10337 Lamborghini Countach 5000 Quattrovalvole
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Icons 10337 Lamborghini Countach 5000 Quattrovalvole is drie maanden lang exclusief verkrijgbaar in de Store en wordt vanaf 4 juli geleverd. Vind je 179,99 euro toch net wat te gortig? Check dan alle nieuwe releases van juni.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.