Nu te koop: LEGO Technic Lamborghini Sián is meesterlijk bruut

Onlangs publiceerden we een lijstje met toffe LEGO-auto’s, perfect voor Vaderdag. Nu doet de Deense speelgoedfabrikant er nog een schepje bovenop. Maak kennis met LEGO’s schaalmodel van de Lamborghini Sián.

Over die aankondiging gesproken: check vooral even de video onderaan dit artikel. Men vat het al goed samen in de reacties op YouTube: “Het lijkt alsof LEGO meer manuren in deze aankondiging heeft gestopt dan menig autofabrikant bij zijn onthullingen.” Meer dan duizend manuren zelfs, om precies te zijn.

LEGO Technic Lamborghini Sián

Maar goed, dan heb je ook wat! Uiteindelijk draait het natuurlijk allemaal om het schaalmodel zelf. De Lamborghini Sián is op 1:8 nagebouwd, wat 3.696 steentjes oplevert. Daardoor konden de ontwerpers zelfs de kleinste details nabootsen, details die je niet terug zou verwachten op deze schaal.

De V12-motor is duidelijk te herkennen, de achterspoiler kan versteld worden en de wielen kun je bedienen middels het stuur. Een stuur inclusief Lamborghini-logo, natuurlijk. Gooi de iconische schaardeuren omhoog en je kunt de cockpit bewonderen, inclusief werkende (!) sequentiële versnellingsbak.

LEGO Technic Lamborghini Sián
(Afbeelding: LEGO)
LEGO Technic Lamborghini Sián
(Afbeelding: LEGO)

Felgroen en goud

Qua kleurstelling heeft LEGO ervoor gezorgd dat het schaalmodel in ieder geval op zal gaan vallen op je schoorsteenmantel. De Deense speelgoedfabrikant heeft namelijk voor een felgroene kleur en gouden wielen gekozen. Een optie die je overigens ook in het echt kunt kiezen.

Het geheel is uiteindelijk 13 centimeter hoog, 60 centimeter lang en 25 centimeter breed. Daar hangt een prijskaartje aan van €379,99. Sinds deze week is de Lamborghini Sián te koop.

LEGO Technic Lamborghini Sián
(Afbeelding: (Afbeelding: LEGO)
LEGO Technic Lamborghini Sián
(Afbeelding: LEGO

Eindeloze mogelijkheden

“Het schaalmodel is een icoon op dezelfde manier als een Lamborghini-supersportwagen”, zegt Stefano Domenicali, voorzitter en CEO van Automobili Lamborghini. Elke Lamborghini-supersportwagen kan uniek worden dankzij ons Ad Personam-personalisatieprogramma. Dat is net zoals Lego-stenen bouwers van alle leeftijden eindeloze mogelijkheden bieden om te creëren. Deze uitstekende replica van de Lamborghini Sián van de Deense speelgoedfabrikant presenteert een schitterende nieuwe bouwervaring voor zowel supersportwagenfans als Lego-liefhebbers, en Lamborghini heeft het voorrecht deze kans te delen met Lego.”

Kopen? Check hier

Reageer op artikel:
Nu te koop: LEGO Technic Lamborghini Sián is meesterlijk bruut
Sluiten