Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 13 aug 2020
Leestijd: 5 minuten

Dit zijn volgens Forbes de 10 best betaalde acteurs van 2020

2020 is nog lang niet voorbij en er gaan nog genoeg grote films verschijnen, maar dat weerhoudt Forbes er niet van om alvast bekend te maken welke acteurs het meeste verdiend hebben. Het welbekende tijdschrift heeft opnieuw alle loonstrookjes met elkaar vergeleken en daar is dit lijstje met de best betaalde acteurs van 2020 uit komen rollen.

Ondanks dat we pas halverwege het jaar zitten, zijn de bedragen die je zometeen gaat tegenkomen wel jaarinkomens. Forbes kijkt namelijk naar een iets andere periode dan je gewend bent. Er wordt namelijk niet gerekend met de inkomens van 1 januari t/m 31 december, maar met de cijfers van 1 juni t/m 31 juli. De zomer is toch altijd een beetje komkommertijd, dus waarom niet.

De best betaalde acteurs van vorig jaar

Er is behoorlijk wat veranderd ten opzichte van vorig jaar. Zo is op de nummer één na de hele top vijf voorzien van nieuwe namen. Chris Hemsworth, Robert Downey Jr., Akshay Kumar en Jackie Chan zijn allemaal weggezakt. Hemsworth en Downey zijn zelfs buiten de top tien gevallen. Dat heeft er natuurlijk alles mee te maken dat er in de afgelopen twaalf maanden geen Avengers film is verschenen

Een andere opvallende verandering ten opzichte van vorige jaar is de rol van Netflix. De top vijf best verdienende acteurs van 2020 kregen namelijk allemaal een flinke cheque van de streamingdienst. Dit laat opnieuw zien dat Netflix hard haar best doet om de concurrentie aan te gaan met Hollywood. Maar naar welke acteurs ging al dit geld? Tijd voor de top 10.

De best betaalde acteurs van 2020

1. Dwayne Johnson – 87.5 miljoen dollar

Net als vorig jaar is The Rock ook in 2020 de best betaalde acteur. Dwayne Johnson blijft opduiken in grote films en kreeg dit jaar 23,5 miljoen dollar overgemaakt van Netflix voor zijn hoofdrol in Red Notice (die later dit jaar gaat verschijnen). Verder verdiende The Rock ook flink aan zijn Under Armour lijn: Project Rock.

Dwayne Johnson Best betaalde acteurs 2020
Dwayne Johnson. (Afbeelding: EPA / Nina Prommer)

2. Ryan Reynolds – 71,5 miljoen dollar

Netflix maakt niet alleen miljoenen over aan Dwayne Johnson, ook Ryan Reynolds staat op de loonlijst voor de film Red Notice. Daarnaast ontving de populaire acteur ook nog eens een enorm bedrag voor Six Underground en zette Ryan Reynolds een krabbel onder het contract voor nog een Netflix film.

Ryan Reynolds Best betaalde acteurs 2020
Ryan Reynolds. (Afbeelding: AFP / Angela Weiss)

3. Mark Wahlberg – 58 miljoen dollar

Ook Mark Wahlberg heb je onlangs nog voorbij zien komen op Netflix. Hij schitterde in Spenser Confidential en die film werd uitstekend bekeken. Verder stuurde Markie Mark ook nog een flinke factuur naar HBO voor zijn docuseries McMillions en Wahl street.

Mark Wahlberg Best betaalde acteurs 2020
Mark Wahlberg. (Afbeelding: EPA / David Swanson)

4. Ben Affleck – 55 miljoen dollar

Hij heeft het een tijdje wat rustiger aan gedaan, maar het laatste jaar liep Ben Affleck weer flink binnen. Zijn plek in deze lijst met best betaalde acteurs van 2020 heeft hij vooral te danken aan zijn rol in The Way Back en Netflix. Ben Affleck speelde namelijk samen met Anne Hathaway de hoofdrol in The Last Thing He Wanted.

Ben Affleck
Ben Affleck. (Afbeelding: AFP / Jean-Baptiste Lacroix)

5. Vin Diesel – 54 miljoen dollar

Hij had een stuk hoger kunnen staan op deze lijst met best betaalde acteurs, maar de negende Fast and Furious film werd uitgesteld. Toch hoef je geen medelijden te hebben met Vin Diesel, want hij wist mede dankzij Netflix een prima salaris op te halen. Vin Diesel is namelijk producer van de Netflix animatieserie Fast & Furious Spy Races

Vin Diesel
Vin Diesel. (Afbeelding: AFP / Chris Delmas)

6. Akshay Kumar – 48,5 miljoen dollar

De enige Bollywood ster op deze lijst kreeg een leuk bedrag overgemaakt van Amazon Prime voor zijn rol in de serie The End. Toch verdiende Akshay Kumar het afgelopen jaar vooral veel geld aan het promoten van verschillende producten.

Akshay Kumar
Akshay Kumar. (Afbeelding: AFP / Sujit Jaiswal)

7. Lin-Manuel Miranda – 45,5 miljoen dollar

Waarschijnlijk is Lin-Manuel Miranda de minst bekende naam op deze lijst met best betaalde acteurs. Dat komt omdat hij niet in heel veel films te zien was, maar wel één keer flink wist te cashen. Lin-Manuel Miranda speelt namelijk in Hamilton. Disney kocht de rechten van deze verfilming van de originele Broadway-hit en gooide ‘em op Disney+. Dit werd een megasucces en daar profiteerde Miranda flink van mee.

Lin-Manuel Miranda
Manuel Miranda. (Afbeelding: AFP / Robyn Beck)

8. Will Smith – 44,5 miljoen dollar

Een bekend gezicht in de lijst met best betaalde acteurs is Will Smith. Ook dit jaar zit hij er weer lekker warmpjes bij. De ervaren ster verdient miljoenen met Snapchat en Instagram projecten. Daarnaast pakt hij ook zo nu en dan een film mee. Will Smith is later dit jaar bijvoorbeeld nog te zien als de vader van Serena en Venus Williams in de film King Richard.

Will Smith
Will Smith. (Afbeelding: AFP / Thomas Samson)

9. Adam Sandler – 41 miljoen dollar

Na het enorme succes van Murder Mystery tekende Adam Sandler opnieuw een zeer lucratieve deal met Netflix. De acteur en de streamingdienst zijn zeer tevreden over de samenwerking en dus gaat Adam Sandler nog vier films maken.

Adam Sandler
Adam Sandler. (Afbeelding: EPA / Christian Monterrosa)

10. Jackie Chan – 40 miljoen dollar

Plek tien in de lijst met best betaalde acteurs van 2020 is voor de man die er waarschijnlijk het hardste voor gewerkt heeft. Jackie Chan maakte in het afgelopen jaar namelijk vijf films. Daarnaast verdient hij ook nog leuk aan zijn werk uit het verleden door middel van de nodige licentiedeals.

Jackie Chan
Jackie Chan. (Afbeelding: AFP / Valerie Macon)

De best betaalde actrices van 2020

Waarom er geen vrouwen in deze lijst staan heeft niets te maken met hun inkomens. Forbes kiest ervoor om actrices hun eigen lijst te geven. Deze brengen ze volgende week naar buiten, dus houd Manners goed in de gaten.

Lees ook: Dit zijn de enige 7 miljardairs in de entertainmentwereld

Forbes

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.