Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 7 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Avatar-nieuws van Netflix betekent meer dan je denkt

Avatar: The Last Airbender onderscheidt zich nu al van vele andere peperdure Netflix Originals. De adaptatie krijgt niet één, maar twee extra seizoenen.

Daarmee belanden Aang en co. dus niet op het overvolle kerkhof van gecancelde Netflix-projecten, en dat is beter nieuws dan je denkt.

Avatar krijgt twee nieuwe seizoenen

De streamingdienst ziet duidelijk brood in het prijzige project, zeker nu The Last Airbender zelfs beter is bekeken dan de One Piece-adaptatie. Opeens lijkt de vloek van verpeste animatie-adaptaties te zijn verbroken.

Het feit dat Avatar niet één maar direct twee nieuwe seizoenen krijgt is beter nieuws dan je in de eerste instantie misschien zou denken. De nieuwe logo’s waarmee Netflix het nieuws bekendmaakte verklappen namelijk dat seizoen twee en drie de structuur van de originele animatieserie gaan volgen, met Aang die in elk seizoen zich een nieuw element eigen maakt.

Gegarandeerd complete reis op Netflix

De originele show bestond uit drie boeken: water, aarde en vuur. De aankondiging van Netflix hint duidelijk naar dezelfde opzet.

Dat betekent ook dat de showrunners niet elk seizoen bang hoeven te zijn voor plotselinge cancellation, en ze dus daadwerkelijk het verhaal de ruimte en tijd kunnen geven die het verdient, door twee seizoenen vooruit te plannen. Met drie bevestigde seizoenen hebben fans zo goed als de garantie dat het hele verhaal van Aang verteld kan gaan worden.

Dit kun je verwachten van The Last Airbender seizoen twee en drie

Dankzij de originele show weten we tevens al wat je van de nieuwe live-action seizoenen kunt verwachten. Als de Netflix-adaptatie je eerste kennismaking met The Last Airbender is dan kun je nu beter even wegklikken, want hieronder staan spoilers!

Netflix The Last Airbender Avatar Live-action
(Afbeelding: Netflix)

In de animatieserie volgde boek twee Aang, Katara en Sokka tijdens hun reis door het Earth Kingdom, op zoek naar een leraar. Tijdens hun zoektocht ontmoetten ze Toph Beifong, een jong meisje dat een extreem krachtige Earthbender was, en zij werd Aangs leraar.

In boek 3 ging de groep op zoek naar een Firebending-meester voor Aang, maar dat bleek moeilijker dan het vinden van Toph, met uiteindelijk een intrigerende redemption arc voor Zuko.

Slag om de arm en nog veel meer Avatar

Het blijft een kwestie van afwachten of Netflix daadwerkelijk van begin tot eind een degelijke adaptatie af gaat leveren, maar vooralsnog worden de fans op hun wenken bediend. En ach, anders hebben we altijd Avatar Studios nog.

Dat is de gloednieuwe studio van de originele creators achter The Last Airbender, die aan meerdere films en series in de wereld van Aang werken. Ja, tien jaar na het einde van The Legend of Korra is er een hoop Avatar om naar uit te kijken. En nee, dan hebben we het niet over de aliens van James Cameron.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.