Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 25 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Bedenkers Avatar: The Last Airbender hebben groot nieuws voor fans

Avatar: The Last Airbender en Legend of Korra kregen de afgelopen jaren een tweede leven dankzij Netflix. Fans herontdekten de serie die ze vroeger op Nickelodeon zagen, met alle nostalgie van dien.

Het werd weer eens extra duidelijk hoe sterk Avatar is. Een serie die op een kinderzender werd uitgezonden en door Amerikanen werd gemaakt, maar qua volwassen verhaal en structuur meer op Japanse animatieseries lijkt.

Avatar: The Last Airbender en Netflix

Juist daardoor blijft de serie ook anno 2021 vermakelijk. De memes vlogen je om de oren, iets waar Netflix maar al te graag op in springt. De streamingdienst komt namelijk met een live-action-film, gebaseerd op The Last Airbender.

Alsof dat na de verschrikkelijke adaptatie van M. Night Shyamalan al niet eng genoeg was, werd onlangs ook bekend dat de originele makers van de serie uit het project stapten. Ze waren het niet eens met de kant die Netflix met de serie op wilde gaan.

Netflix, let op: Avatar-fanfilm The Legend of Korra maakt indruk

Avatar Studios

Gelukkig hebben fans van Avatar en Korra meer paarden in de race. De wereld van The Last Airbender wordt namelijk veel en veel groter in de toekomst.

Het moederbedrijf van Nickelodeon heeft zijn eigen streamingdienst gelanceerd, Paramount Plus. Viacom, zoals het bedrijf heet, gaat vooral inzetten op het rebooten en uitbreiden van grote franchises die ze al in huis hebben.

Waaronder dus Avatar: The Last Airbender. Sterker nog, onder Nickelodeon Animation lanceert het bedrijf een compleet nieuwe studio, die zich volledig gaat richten op nieuwe projecten in de wereld van Avatar. De naam? Avatar Studios.

Nieuwe film van originele makers

Dat is al fantastisch nieuws, maar het wordt nog beter. Michael DiMartino en Bryan Konietzko, de makers van de originele serie, ja, degenen die bij Netflix opstapten, gaan leiding geven over de studio.

Het eerste project van Avatar Studios wordt een bioscoopfilm, animatie, geen live-action. De productie daarvan zal al dit jaar van start gaan. Verder is er nog weinig over de projecten bekend, maar voor de fans is dit al geweldig nieuws.

Streamingoorlog barst los

Voor Netflix is het wéér een grote franchise waar ze jaren mee konden pronken en waar met het live-action-project zelfs flink in wordt geïnvesteerd, maar die uiteindelijk in het arsenaal van een concurrent belandt. Laat de streaming-oorlog beginnen!

Netflix reageert op paniek rondom Avatar: The Last Airbender

6 series die je gezien moet hebben na Netflix-hit Avatar: The Last Airbender

Polygon

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.