Pim Jansen
Pim Jansen Televisie 25 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Kijkers Jinek zijn Peter R. de Vries-moe: ‘Hier ook al verstand van?’

Drukte gisteravond in het Vondelpark in Amsterdam, jongeren sloegen er massaal aan het feesten. Dus werd Peter R. de Vries uitgenodigd om de boel te duiden. Maar wat heeft de misdaadverslaggever hier nou weer mee te maken? Veel kijkers laten op Twitter weten een beetje moe te worden van het vaste kliekje aan tafelgasten. Anderen vinden dat hij de boel juist goed duidt.

Ook Peter van der Voort, hoofd intensive care van het UMC in Groningen, kwam aanschuiven over het onderwerp. Hij kon geen begrip opbrengen voor de drukte. „Ik snap het verlangen van de jongeren. Maar we hebben met zijn allen afspraken gemaakt en daar moeten ze zich aan houden.” Peter R. de Vries zat er voor het tegengeluid. En om zijn mening te geven over online onderwijs.

Wéér Peter R. de Vries bij Jinek

Tijdens de massale rellen vorige maand ontstond er een serieuze discussie over de rol van Peter R. de Vries aan tafel bij Jinek. Wat bezielde hem om de relschoppers te verdedigen? Het lag overigens wat genuanceerder. Hij verdedigde ze niet, maar begreep ze wel.

Nu richten de pijlen zich op de redactie van Jinek. „Waarom vragen jullie Peter R. de Vries als deskundige voor alle onderwerpende die er zijn? Als deskundige voor COVID, scholen, politiek, koeien, vuurwerk, jongeren, ouderen, linker voorband… Laten we Peter eens een keer vragen”, reageert een kijker op Twitter.

Bekijk de aflevering van Jinek hier terug.

Kijkers uiten verbazing op Twitter

De misdaadverslaggever en televisiemaker was gisteravond trending op Twitter. Kijkers van de talkshow op RTL4 grapten erop los. „Peter R. de Vries is nu met de taxi van de Jinek-studio naar de Op1-studio.” Maar er was ook serieuze kritieke, en een tegengeluid daar weer op. Een overzicht van de reacties.

Gelukkig denkt niet iedereen hetzelfde in Nederland. „Ik zeg het niet graag en niet vaak, maar wat is Peter R. de Vries vanavond IJZERSTERK bij Jinek. Ik weet niet wat er in zijn drankje zit maar het is vast goed spul.”

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.