Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 9 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix cancelt abrupt hitserie maar er is goed vikingnieuws

Het avontuur van Freydis, Harald en Leif komt tot een einde. Helaas meldt het gereputeerde Hollywood-blad Variety dat Netflix Vikings: Valhalla heeft gecanceld.

Fans hebben nog een derde seizoen tegoed, maar daarna valt het doek voor de geliefde original. Daarmee meldt de streamingdienst het in ieder geval nog ruim op tijd, in tegenstelling tot sommige andere grote titels die veel abrupter de genadeklap kregen.

Netflix cancelt Vikings: Valhalla

De bedenker en producent achter de hitserie lijkt in ieder geval vrede te hebben met het verhaal dat hij heeft kunnen vertellen. “Ik ben zo dankbaar dat ik drie seizoenen de tijd heb gehad om de verhalen van Leif, Harald en Freydis te vertellen”, aldus medebedenker en uitvoerend producent Jeb Stuart in een verklaring.

Netflix cancelt serie Vikings Valhalla seizoen 3
(Afbeelding: Netflix)

Dat klinkt alsof Stuart al tijdig wist dat hij het met drie seizoenen moest stellen, en dat fans dus niet een duidelijk, schrijnend onaf verhaal voorgeschoteld gaan krijgen volgend jaar. Goed nieuws dus, want het zou niet de eerste keer zijn dat een Netflix-verhaal abrupt beëindigd wordt.

“Ik wist vanaf het begin dat ik de evolutie wilde laten zien van hoe drie van de beroemdste Vikingen de iconen werden die we vandaag de dag kennen en dat is precies wat we hebben gedaan,” aldus de Amerikaan.

Logisch einde voor verhaal

“Ik hoop dat wanneer het publiek het nieuwe seizoen te zien krijgt, ze enthousiast zullen zijn over alle nieuwe hoogten die we met deze helden hebben bereikt. Toen we vijf jaar geleden aan dit project begonnen, heb ik samen met deze ongelooflijke cast en crew hard gewerkt aan een reis waarvan we allemaal hoopten dat die bevredigend zou zijn.”

Stuart vervolgt: “Natuurlijk zijn er met echte historische figuren altijd meer aspecten van hun leven die verkend kunnen worden, maar verhaaltechnisch was het logisch dat de reizen van Leif, Freydis en Harald eindigden met ons derde seizoen. En we kunnen echt niet wachten tot de fans de afsluiting van dit hoofdstuk van de geschiedenis zien.”

Meer Vikingen

Het blijft zuur dat we niet verder de avonturen van Leif en co. kunnen gaan volgen, maar het is al een wonder dat we überhaupt drie seizoenen van Valhalla hebben gekregen. De franchise begon namelijk bij History Channel, met de show Vikings. Valhalla is daar een spin-off van.

Maar goed, we hebben dus gelukkig nog een afsluitend seizoen te gaan. Helaas is het op het moment van schrijven nog niet duidelijk wanneer het derde seizoen van Vikings: Valhalla naar Netflix komt, naast de vage release window van ‘ergens in 2024’. We hebben wel in de tussentijd een kijktip voor je, een Vikingen-verhaal dat stiekem nog sterker is dan Vikings en Vikings: Valhalla. Stream ze!

Netflix cancelt serie Vikings Valhalla seizoen 3
(Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.