Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Fitness 1 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

De Vikings: Valhalla-workout van Sam Corlett voor zijn rol als Leif

Er zijn weinig series zo bruut als Vikings en spin-off Vikings: Valhalla. Voor een rol in deze series en keihard trainen dan ook een vereiste. Hoe ging dat Sam Corlett, die de rol van Leif Eriksson in de spin-off speelt, af?

Toen Sam Corlett een paar jaar geleden voor de rol van Leif Eriksson gecast werd, was hij net klaar met het filmen van Chilling Adventures of Sabrina. Je weet wel, die tiener-horrorserie van Netflix die na vier seizoenen plots gecanceld werd.

In deze serie speelde de inmiddels 26-jarige Corlett een tiener, met een bijbehorend fysiek. Rond die tijd was zijn lichaam dan ook zeker niet Viking-waardig. “Toen ik de rol van Leif kreeg, ben ik rechtstreeks naar de gym gegaan en veel gaan eten”, vertelt hij aan de Amerikaanse Men’s Health.

De Vikings: Valhallaworkout van Sam Corlett

De acteur stond dus voor een flinke uitdaging om Viking-waardig te worden. We kunnen wel zeggen dat dat gelukt is: Sam Corlett kreeg het voor elkaar om in slechts vier maanden tijd ongeveer 10 kilo spiermassa aan te komen. Tijdens het trainen focuste hij vooral op hypertrofie, waar een toename van spiervezels centraal staat. Hij deelt zijn trainingsschema voor een ‘upperbody push workout’.

Warming up

Upperbody push workout

Zodra de bovenstaande workout erop zit, staat er nog één finisher op de planning: een combinatie van push-ups en bear crawls. Deze twee oefeningen met lichaamsgewicht doet hij om en om, per oefening telkens een minuut lang. Dit houdt de acteur 7 minuten vol. Een brandend gevoel in de borstspieren is hierbij gegarandeerd. Leif is het bewijs.

Trainen als een Viking

Het mag duidelijk zijn: alleen met hard werken en 100 procent focus word je een Viking. Toch lijkt dit upperbody-gedeelte van het trainingsregime van Corlett behoorlijk haalbaar. Laat je erdoor inspireren, en wie weet train jij binnenkort ook als een brute Viking.

Sinds eind februari staat Vikings: Valhalla op Netflix. De serie speelt zich ongeveer 200 jaar na de gebeurtenissen uit Vikings af. Benieuwd waar de serie verder over gaat? Lees dan dit artikel over de spin-off. 

Trainen als Jason Statham: zijn bizarre 7-daagse workout

Men's Health

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.