Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 25 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: de langverwachte en veelbelovende Vikings spin-off

Na zes seizoenen Vikings is het tijd voor wat nieuws, en toch meer van hetzelfde. Vanaf vandaag (25 februari) staat Vikings: Valhalla op Netflix. In deze spin-off gaan we opnieuw terug in de tijd. Ditmaal niet om de verhalen van Ragnar en zijn zonen te volgen, maar die van de bekendste Viking ooit: Leif Eriksson.

Valhalla speelt zich ongeveer 200 jaar na de gebeurtenissen uit Vikings af. Ondanks deze tijdsprong is er op veel fronten weinig veranderd. De strijd tussen de Vikingen en Engelsen is nog steeds in volle gang. De Scandinavische veroveraars varen nog steeds maar al te graag richting de Britten om te roven en plunderen. Deze bloedige strijd zal opnieuw centraal staan in deze Netflix-serie.

Leif Eriksson

Het verhaal van Vikings: Valhalla gaat echter wel dieper dan dat. Het conflict met de Engelsen is namelijk niet het enige dat ze aan hun hoofd hebben. Ook binnen hun eigen rangen zijn er problemen. Deze interne ruzies zouden wel eens het einde van een tijdperk kunnen betekenen. Dankzij de geschiedenisboeken weten we dat dit ook het geval gaat zijn. Netflix-serie Vikings: Valhalla laat echter zien dat dit niet zonder slag of stoot ging.

Hierin speelt vooral Leif Eriksson een belangrijke rol. De legendarische Viking ging op een epische reis om te voorkomen dat zijn volk uit elkaar valt. Zo belandt Eriksson in Engeland en raakt hij verstrengeld in een bloedig conflict met de Britten. Dit verhaal staat centraal in spin-off Valhalla, maar het lijkt erop dat Netflix dat nog niet genoeg vindt.

Vikings: Valhalla nu op Netflix

De streamingdienst heeft al een tweede seizoen besteld en er schijnen ook plannen te zijn voor een derde reeks afleveringen. De kans is groot dat we in latere seizoenen van Vikings: Valhalla Engeland achter ons laten. Leif Eriksson staat tenslotte vooral bekend als de ontdekker van Amerika. Grote kans dat we dit gaan meemaken in de serie.

Deze Netflix-horror opent de jacht op Squid Game en La Casa de Papel

Zover is het echter nog lang niet. Eerst zal Leif Eriksson moeten afrekenen met de Engelsen. Hoe dat gaat, kun je nu zien. Het eerste seizoen van Vikings: Valhalla staat namelijk voor je klaar op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.