Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 19 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix laat met brute trailer zien hoe hard Vikings: Valhalla gaat worden

Na zes seizoen kwamen er een einde aan de enorm populaire serie Vikings. De verhaallijnen waren uitgespeeld en het werd tijd voor iets nieuws. Vervanging van deze Netflix-serie is gelukkig al onderweg. Over iets meer dan een maand verschijnt Vikings: Valhalla en de nieuwe trailer is veelbelovend.

Na een aantal korte teasers die eerder verschenen, gaat Netflix in de nieuwe trailer voluit. Hij duurt slechts een minuut, maar zit wel bomvol actie. In deze eerste Vikings: Valhalla trailer staat de slag om een brug centraal. We zien de vikingen op hun boten aantreden met nieuwe wapens en Britten die koste wat het kost hun thuisland willen verdedigen.

Strijd om Engeland en de blik op Amerika

Hieruit wordt duidelijk dat ook in deze spin-off de strijd tussen de Vikingen en Engeland centraal staat. Zo valt ook te lezen in de synopsis van Netflix. Ondanks dat we bijna tweehonderd jaar verder zijn in de tijd, zijn de Engelsen nog steeds niet verlost van de Scandinavische veroveraars. Opnieuw lopen de spanningen hoog op en gaat dit conflict richting een bloederig hoogtepunt.

Er speelt echter meer in Vikings: Valhalla. Zo kampen de vikingen ook onderling met problemen. Hierin staat vooral het geloof centraal. Om te voorkomen dat alles uit elkaar valt, beginnen drie Vikingen aan een epische reis. Dit avontuur brengt hen opnieuw naar Engeland, maar ook een stuk verder. De reis wordt geleid door Leif Eriksson en als je goed opgelet hebt bij geschiedenis weet je waar hij bekend van is.

Vikings: Valhalla op Netflix

Of we in het eerste seizoen van Vikings: Valhalla al de Amerikaanse kust gaan zien, is nog maar de vraag. Het lijkt erop dat Netflix de tijd gaat nemen om deze spin-off te laten groeien. Zo heeft de streamingdienst ook al een tweede seizoen besteld. Er schijnen zelfs al plannen te zijn voor een derde reeks afleveringen. fans van deze serie zitten voorlopig dus wel goed.

Nederlandse film met Vikings-actrice maakt kans op Oscar in 2022

Het eerste seizoen van Vikings: Valhalla staat vanaf 25 februari op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.