Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 27 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix geeft Vikings-fans precies wat ze willen met intense trailer

Kortgeleden kwam er een einde aan de langlopende serie Vikings. Zes seizoenen lang hielden de avonturen van Ragnar en zijn zonen kijkers op het puntje van hun stoel. Dat is nu voorbij, maar de legende gaat door dankzij Netflix. De streamingdienst haalde de rechten binnen binnen en komt met de spin-off Vikings: Valhalla.

Dat Vikings: Valhalla eraan gaat komen, werd al bijna twee jaar geleden bekendgemaakt. Sindsdien heeft Netflix ons langzaam kennis laten maken met de serie. Het begon met de aankondiging en vervolgens de cast en een eerste synopsis. Afgelopen zomer schotelde Netflix ons wat eerste beelden voor, maar nu is het echt raak met de debuut trailer.

Eerste trailer Vikings: Valhalla

De kans dat je deze Vikings: Valhalla-trailer gemist hebt, is zeker aanwezig. Hij was namelijk onderdeel van Tudum, een digitaal event van Netflix dat tot de nok toe gevuld was met trailers. Alles wat de streamingdienst in de aankomende periode gaat uitbrengen, werd onthuld in een drie uur durende presentatie. Voor alle hoogtepunten van Tudum en waarom het event zo heet, kun je hier terecht.

Nederlandse film met Vikings-actrice maakt kans op Oscar in 2022

Genoeg moois, maar voor Vikings-fans telde natuurlijk alleen de Valhalla trailer. Hierin maken we kennis met de belangrijkste man in de serie: ​​Leif Eriksson. Hij ontdekte Amerika nog voor Christopher Columbus dat deed en werd zo de bekendste Viking ooit. In Vikings: Valhalla wordt hij gespeeld door Sam Corlett.

Nieuwe gezichten, bekende beelden

Naast Leif heeft Netflix besloten om ook andere grote namen uit de geschiedenis in de serie te stoppen, zoals: Willem de Veroveraar, Freydis Eriksdotter, Harald III van Noorwegen, Emma van Normandië, Knoet de Grote en vele anderen. Een aantal van hen duiken ook al op in de trailer. Ondanks de vele nieuwe gezichten is dit eerste voorproefje een feest der herkenning voor Vikings-fans. Het is overduidelijk dat Michael Hirst (de maker van Vikings) ook de spin-off Valhalla voor zijn rekening heeft genomen.

Veel over het verhaal wordt in de trailer nog niet weggeven. Duidelijk wordt wel dat ​​Leif Eriksson’s overtocht en eerste stappen in Amerika centraal zal staan. Dat is natuurlijk niet alles, want ook in het Viking thuisland is alles behalve rustig. Net als in de originele Vikings-serie zullen ook de onderlinge relaties tussen de verschillende Viking-stammen een grote rol gaan spelen. Meer over het verhaal lees je hier.

Vikings: Valhalla op Netflix

De sfeervolle trailer geeft een goed beeld van wat we kunnen verwachten, maar helaas nog niet wanneer we dit kunnen verwachten. De Vikings: Valhalla trailer eindigt met de belofte dat het eerste seizoen in 2022 op Netflix komt. Helaas staat er niet vermeld wanneer dit precies gaat zijn. Op die aankondiging moeten we nog even wachten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.