Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 20 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

De serie Vikings krijgt een vervolg op Netflix genaamd Valhalla

Later dit jaar verschijnt het laatste seizoen van de populaire serie Vikings. Het verhaal gebaseerd op de saga’s van viking Ragnar Lodbrok begon in 2013 en groeide uit de de populairste serie van History Channel. Met alleen seizoen zes nog te gaan komt er een einde aan dit epische viking avontuur. Althans, op History. Netflix heeft namelijk toegeslagen en de makers van Vikings binnengehaald voor een vervolg: Valhalla.

Vikings bedenker Michael Hirst krijgt van Netflix een kans om verder te gaan met waar hij mee bezig was. Toch gaat Valhalla geen direct vervolg worden. Inmiddels is bekend dat er zo’n honderd jaar zit tussen het verhaal van Vikings en de opvolger die nog geen releasedatum heeft gekregen. Houdt er in ieder geval maar rekening mee dat dit nog wel even kan duren.

Vikings komt naar Netflix

Wat we wel weten is dat Netflix 24 afleveringen besteld heeft. Het is alleen nog onduidelijk of dit één seizoen is, of dat ze dit in tweeën gaan hakken en er straks twee seizoen van twaalf afleveringen gaan verschijnen. Hoe dan ook is Michael Hirst dolblij dat hij van Netflix de kans heeft gekregen om verder te gaan met zijn serie.

Vikings: Season 6 – Official Trailer

Vikings Season 6 returns following the battle between brothers which has left Bjorn victorious and a hero to the people who have been under the tyrannical rule of Ivar for so long. As the new leader of Kattegat, Bjorn struggles to fill his late father’s shoes as king, while facing several dilemmas and wrestling with the idea that power overshadows morals.

In een statement laat hij weten zin te hebben in het nieuwe project en dat hij blij is met de steun van Netflix. Daarnaast laat Hirst weten uit te kijken naar de samenwerking met schrijver Jeb Stuart. Hoewel Stuart de laatste jaren weinig nieuwe films of series heeft geschreven, heeft hij een prima staat van dienst. Zijn bekendste werk is zonder enige twijfel de eerste Die Hard film.

Vikings seizoen 6

Zo klinkt de Netflix Original Valhalla nu al veelbelovend, maar we moeten nog wel even geduld hebben. De verwachting is dat het nog minimaal anderhalf jaar gaat duren voordat de serie te bingen is. Gelukkig krijgen we eerst nog het zesde en laatste seizoen van Vikings. Deze zal verschijnen op 5 december en is in Nederland te zien bij Ziggo.

Wil je nog meer series over vikingen? Klik dan hier, want ook de legendarische Tormund uit Game of Thrones krijgt zijn eigen viking-serie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Deadline

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
De serie Vikings krijgt een vervolg op Netflix genaamd Valhalla
Sluiten