Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 1 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: grote verrassing is het einde voor Vikings-fans

Goed nieuws voor fans van de serie Vikings die in het bezit zijn van een Netflix abonnement. Vanaf nu is het tweede deel van seizoen zes te zien op de populaire streamingdienst. Dit zijn dus ook meteen de laatste tien afleveringen van de populaire serie die in 2013 voor het eerst te zien was.

Er was lange tijd onduidelijkheid over wanneer Vikings naar Netflix zou komen. De rechten zijn verspreid en verschillend per land. Zo is de populaire serie in een groot deel van de wereld te zien bij Amazon Prime Video, maar in Nederland niet. Hier ging Ziggo met de rechten aan de haal. Het slotstuk van Vikings is al sinds januari te zien via hun Films & Series dienst.

Vikings seizoen 6B binnenkort te streamen

Blijkbaar heeft Ziggo een deal gesloten met tijdelijke exclusiviteit. We zijn nu namelijk een half jaar verder, en opeens staat dus het tweede deel van seizoen zes op Netflix. Sinds 1 juli zijn de laatste tien afleveringen van Vikings te streamen. Zoals gezegd zijn dat dus ook meteen de laatste tien afleveringen van de serie. Er komt geen zevende seizoen.

Gelukkig laat Netflix Vikings-fans niet in een zwart gat vallen. De streamingdienst heeft de rechten verworven en werk momenteel aan een spin-off genaamd Vikings Valhalla. Hierin maken we een sprong in de tijd. Ragnar Lothbrok en zijn nazaten worden ingeruild voor de bekendste viking ooit: Leif Eriksson.

Star Wars-fans lanceren petitie voor ‘racistisch’ schip Boba Fett

Netflix komt met spin-off

In Vikings: Valhalla zullen we naar verwachting zijn levensverhaal gaan volgen, met als hoogtepunt de ontdekkingstocht naar Noord-Amerika. Zeker weten doen we dit echter niet, want Netflix heeft nog maar weinig bekend gemaakt over de serie. Alles wat we wel weten over het plot en de cast lees je hier. Benieuwd naar de eerste beelden? Dan kun je hier terecht.

Als alles goed verloopt, verschijnt Vikings: Valhalla eind 2021 of begin 2022 op Netflix. Dat duurt dus nog even. Gelukkig kun je nu dus eerst nog genieten van het laatste stukje van de originele Vikings serie.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.