Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 1 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

‘Violence is coming’: UFC dropt epische promo voor McGregor vs Poirier

Vechtsport-fans zijn dit jaar al flink verwend door de UFC, maar het beste moet nog komen. De kalender vult zich met prachtige affiches en de eerste daarvan komt snel dichterbij. Op 11 juli staan Conor McGregor en Dustin Poirier voor de derde keer tegenover elkaar, en de druk is hoger dan ooit. Dit gevecht heeft de potentie om legendarisch te worden.

In 2014 stonden Conor McGregor en Dustin Poirier voor het eerst tegenover elkaar tijdens UFC 178. De Ier was toen nog ongeslagen en hard op weg richting een titelgevecht. Hij was niet te stoppen, ook niet door Poirier. Al in de eerste ronde werd de Amerikaan genadeloos hard tegen de grond geslagen door Conor McGregor.

De finale tussen McGregor en Poirier

Vervolgens duurde het zeven jaar voordat hun paden elkaar weer zouden kruisen. Begin 2021 waren de rollen echter wel omgedraaid. McGregor was niet langer de favoriet en zou volgens velen over zijn hoogtepunt heen zijn. Poirier bleef ondertussen hard werken en pakte vele overwinning. De Amerikaans kreeg zelfs een kans op de titel, maar bleek niet opgewassen tegen de onverslaanbare Khabib Nurmagomedov.

Toch bleef Poirier dromen van een kampioensriem. In de tweede ontmoeting met Conor McGregor werd duidelijk dat die droom zeker haalbaar is. Poirier overleefde ditmaal de eerste ronde en sloeg vervolgens zelf toe. Dankzij een goed combinatie versloeg hij McGregor middels een TKO, en dat was de Ier nog nooit eerder overkomen.

“Hersendode hillbilly”

Zo werd de stand gelijkgetrokken en veranderde het speelveld. Ook buiten de octagon. In het verleden spraken beide vechters nog wel eens met respect over elkaar, maar dat is inmiddels niet meer het geval. Ze kregen het steeds vaker met elkaar aan de stok. Conor McGregor noemde Dustin Poirier zelfs “een hersendode hillbilly” en dreigde het gevecht te annuleren. Het verhaal dat daar achter zat, lees je hier.

Conor McGregor annuleert gevecht tegen ‘hersendode hillbilly’ Poirier

UFC dropt epische promo-video

Sindsdien staan de verhoudingen op scherp. Dit gevecht is voor beide vechters enorm belangrijk. Niet alleen is dit hun kans om af te rekenen met een gehate rivaal, maar ook om hun titeldroom in leven te houden. De kans is groot dat de winnaar van deze tweestrijd het straks mag opnemen tegen regerend kampioen Charles Oliveira.

Het is dus niet zo gek dat UFC-fans reikhalzend uitkijken naar dit gevecht tussen McGregor en Poirier. Mocht je toch nog niet helemaal in de stemming zijn (we kunnen het ons amper voorstellen), dan gaat bovenstaande video daar zeker verandering inbrengen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.