Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Life 10 dec 2021

Formule 1 gratis kijken: dit zijn de beste livestreams

Nu Max Verstappen continu schittert in de Formule 1, worden de GP’s steeds interessanter om te kijken. Helaas is het een stuk lastiger geworden om gratis een uitzending of livestream te volgen. In dit artikel leggen we je uit hoe je (gratis) Formule 1 livestreams kunt kijken.

Vanaf volgend seizoen heeft niet Ziggo, maar streamingdienst ViaPlay de uitzendrechten. In dit artikel check je de abonnementskosten en andere informatie.

Legaal Formule 1 kijken met abonnement

Een paar jaar terug kon je nog gewoon gratis Formule 1 via de BBC of Veronica kijken. Die rechten verhuisden helaas naar respectievelijk Channel 4 en Ziggo. In het geval van Ziggo kun je proberen om een account te delen met een vriend of collega die wel een abonnement heeft. Of zelf een abonnement bij Ziggo afsluiten.

Ziggo-account delen

De Ziggo Go-app kun je namelijk tegelijkertijd op drie apparaten gebruiken. Oftewel: jouw collega met een abonnement kan zijn inloggegevens met jou delen. Zo kijken jullie allebei in je eigen huis naar de nieuwste race. In totaal kunnen drie mensen tegelijk op één account kijken. Dit zijn de zenders die Formule 1 uitzenden:

  • Ziggo Sport (Nederland)
  • Channel 4 (Engeland)
  • Sport Telenet (België)
  • RTBF (België)

Heb je KPN? Dan kun je RTL Duitsland kijken door kanaal 46 te zappen. Klanten van Ziggo kunnen terecht bij kanaal 58. Channel 4 is ook in Nederland te ontvangen, maar enkel via een satelliet. In België kun je terecht bij RTBF en Sport Telenet. De Formule 1 heeft sinds 2018 ook een eigen streamingdienst, maar die werkt zonder VPN nog niet in Nederland.

Klik hier: voor een up-to-date overzicht van de beste en gratis manieren om online formule 1 te kijken

Gratis Formule 1 streams

Is dat geen optie? Dan kom je in het grijze gebied van livestreams. Dat zijn gratis online uitzendingen van Formule 1 races, vaak illegaal door de streamer opgenomen. De kwaliteit ligt met 480p tot 720p iets lager dan dat je gewend bent, maar het is zeker goed te doen.

De FIA doet er alles aan om die streams zo snel mogelijk offline te halen, dus het kan zomaar zijn dat je halverwege de GP opeens alsnog moet wisselen. Mits je daar vrede mee hebt, zijn streams een prima alternatief. Dit zijn de beste bronnen voor gratis livestreams:

He’s Goal

Kies voor Formule 1, en klik vervolgens op de actuele link. Zorg dat je op het rode kruisje klikt om de stream te beginnen.

Klik hier om te beginnen met kijken

CricHD

De kwaliteit ligt op CricHD iets hoger dan op He’s Goal, maar de website ligt er wel vaker uit. Mooie bonus: je kunt naast de prestaties van Max Verstappen ook prima voetbal kijken via deze site.

Klik hier om te beginnen met kijken

TotalSportek

TotalSportek is iets toegankelijker, omdat er per GP wordt uitgelegd hoe het gratis streamen werkt. Bovendien zijn deze streams zeer stabiel, al is de kwaliteit soms even slikken.

Klik hier om te beginnen met kijken

F1 Streams

F1 Streams is een Nederlandse site die naast TV-zenders ook Formule 1 uitzendt. Gratis, welteverstaan. Ook hier valt de kwaliteit soms tegen, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt met het aanbod.

Klik hier om te beginnen met kijken

Nog meer livestream-opties

Werken de bovenstaande links niet, of valt de kwaliteit tegen? We zetten nog wat populaire sites voor je op een rijtje:

Alleen te zien met VPN

Mocht dit allemaal nog steeds niet lukken, dan zijn er ook nog een paar goede gratis Formule 1-livestreams die je alleen via een VPN kunt bekijken. Een overzicht.

Reageer op artikel:
Formule 1 gratis kijken: dit zijn de beste livestreams
Sluiten