Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 13 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Netflix trapt Formule 1-seizoen af met nieuwe docu-serie

Niet alleen LEGO maar ook Netflix bereidt zich voor op een nieuw Formule 1-seizoen. De opwarmronde voor fans begint op 23 februari. Maak kennis met seizoen 6 van Drive to Survive!

Precies op de laatste dag van de pre-season tests en een week voor de seizoensopener in Bahrein brengt Netflix dus een nieuw seizoen van de docu-serie uit. Dat wordt weer smullen voor fans en sportliefhebbers an sich.

Drive to Survive seizoen 6

De streamingdienst maakt liefhebbers alvast lekker met een eerste trailer, waarin de focus vooral op Lando Norris, Nyck de Vries, Daniel Ricciardo en Lance Stroll ligt. Meestal focust de Netflix Original op een aantal specifieke coureurs, zodat er in de chaos die de Formule 1 is toch nog verhaallijnen kunnen worden ontwaard.

En vergeet natuurlijk Günther Steiner niet. De Haas-baas groeide dankzij Drive to Survive uit tot een fan favorite. De Italiaanse ingenieur en manager was dankzij zijn kleurrijk taalgebruik een vermakelijke factor in de vorige seizoenen van de docu-serie op Netflix. Helaas markeert seizoen 6 hoogstwaarschijnlijk zijn afscheid, gezien Steiner Haas afgelopen maand werd ontslagen vanwege tegenvallende prestaties.

Door Max gedomineerd Formule 1-seizoen

Gelukkig focust seizoen 6 van Drive to Survive dus op het afgelopen Formule 1-seizoen, dat van 2023 dus. Hoewel de daadwerkelijke races op repetitieve wijze door Max Verstappen werden gedomineerd, weet Netflix met Drive to Survive gelukkig altijd wel een sensationele verhaallijn op poten te zetten.

Tot de ergernis van veel fans, overigens, want de docu-serie is in de jacht op drama en sensatie niet altijd even feitelijk. ‘Docu’ is overigens een rekbaar begrip. Tegelijkertijd kan niemand eromheen dat Drive to Survive een flink steentje heeft bijgedragen aan de ontplofte populariteit van de sport, met name in de Verenigde Staten.

Drive to Survive Formule 1 Netflix seizoen zes
(Afbeelding: Netflix)

De productie van de Netflix Original is opnieuw in handen van Box to Box Films, met Paul Martin aan het hoofd als producent. Hij leverde eerder al films over Ayrton Senna, Diego Maradona en Amy Winehouse af. De beste man weet dus hoe je een spectaculaire verhaallijn omtrent larger than life moet vertellen.

Van Netflix naar LEGO

Op 23 februari komen we erachter of het zesde seizoen van Drive to Survive opnieuw een schot in de roos is. En ach, anders begint een week later de real deal, met de Grand Prix van Bahrein. Check in de tussentijd ook de toffe F1-sets die LEGO onlangs onthulde.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.