Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Netflix 5 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Oppenheimer-ster keert terug in film van legendarische Netflix-serie

De kogel is door de kerk. Er komt een Netflix-film over één van de grootste hitseries uit de geschiedenis van de streamingsdienst: Peaky Blinders.

Een van de grootste hitseries op Netflix is zonder twijfel Peaky Blinders. Niet alleen scoort de serie een score van 93 procent op Rotten Tomatoes, ook de culturele invloed van de serie kan niet worden onderschat. Zo doken in Engeland voor het eerst in honderd jaar tijd de namen Arthur en Ava weer op in de lijst van populairste babynamen. In Engeland kunnen ze geen andere verklaring bedenken dan dat de personages Arthur Shelby Jr. en Ada Thorne dit hebben teweeggebracht.

Benieuwd hoeveel Ada’s, Arthurs en Tommy’s er nog bijkomen na het verschijnen van de film!

Peaky Blinders-film bevestigd voor Netflix met bekende namen

Sinds het eindigen van Peaky Blinders in 2022, gonzen er geruchten over een mogelijke film. Nu jaagt Netflix een salvo kogels uit Tommyguns door de kerk. Peaky Blinders de film (een officiële titel is er nog niet) komt er definitief aan!

De film wordt geregisseerd door Tom Harper. Buiten de regie over films als Heart of Stone, The Aeronauts en de knappe verfilming van Tolstois magnum opus War & Peace, is hij ook voor de Peaky Blinders-fan geen onbekende. Harper regisseerde namelijk aflevering 4, 5 en 6 van seizoen 1.

Peaky Blinders film serie netflix
De Peaky Blinders-cast, met o.a. Cillian Murphy, Paul Anderson en Sophie Rundle (Afbeelding: BBC)

Goed om te weten: vanaf het moment dat Harper het stokje als regisseur overnam van Otto Bathurst, schoot de beoordeling van Peaky Blinders op IMDb omhoog. De serie begon al niet slecht met scores tussen de 8 en 8.2, maar ging hier met de afleveringen van Tom Harper ruim overheen met twee keer een 8.5 en een 9.1 voor de seizoensfinale. Dat belooft wat!

Ook steracteur Cillian Murphy terug in hoofdrol

Weinig sterren rijzen momenteel hoger dan die van Peaky Blinders- én Oppenheimer-protagonist Cillian Murphy. Gelukkig voelt hij zich niet te groot voor de rol van Tommy Shelby, ook al betekent dit ongetwijfeld dat hij zijn ongezonde hobby weer moet oppakken.

Het script is geschreven door de geestelijk vader van Peaky Blinders: Steven Knight. Hij verklapt alvast dat de film zich af zal spelen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. De opnames zullen dit jaar nog van start gaan. Tot die tijd zetten wij alvast Red Right Hand van Nick Cave op repeat!

Tussen de films die binnenkort van Netflix afgaan, zit er ook eentje die zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog. Met een IMDb-score van 7.7 mag je die niet missen!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.