Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 4 jun 2024
Leestijd: 4 minuten

Netflix schrapt oorlogsfilm met Homeland-ster en meer topfilms

Netflix gaat halverwege deze maand helaas weer een flinke rits topfilms schrappen, waaronder een beroemde oorlogsfilm met Sex Education-ster Asa Butterfield en Homeland-ster Rupert Friend. Sla nog snel je slag, dit is je laatste kans.

We zetten ze nog snel voor je op een rijtje, zodat je nog een last-minute filmavondje in kunt plannen. Er zitten namelijk absolute topfilms tussen.

Laatste kans op Netflix voor topfilms

Van recentere thrillers tot meesterwerkjes met namen als Robbin Williams en Kevin Spacey. Tijd voor een speciaal ingelaste filmmarathon.

Assassin’s Creed (2016)Michael Fassbender in een verfilming van de Assassin’s Creed-games; op papier klinkt het fantastisch. Helaas was de resulterende film het begin van een reeks aan tegenvallende films met Fassbender in de hoofdrol. Desalniettemin is Assassin’s Creed daarmee des te meer een perfecte Netflix-film. Geen bioscoopticket waard, maar zeker voor fans van de franchise een vermakelijke achtbaanrit.

🍿 IMDb-score: 5.6

Metallica: Some Kind of Monster (2004)

Scrol vooral niet meteen verder als je niet van de Metallica bent. Some Kind of Monster ontstijgt smaak. De documentaire wordt regelmatig een van de beste muziekdocumentaires aller tijden genoemd. Een meeslepend kijkje achter de schermen bij een band die een diep dal uit klimt. Confronterend eerlijk, inclusief beelden van zelfs therapiesessies van de bandleden. Real life shit die metal ontstijgt.

🍿 IMDb-score: 7.5

Pulp Fiction (1994)

Tja, moeten we je nog gaan uitleggen wat Pulp Fiction is? Netflix scoorde vorige maand het pareltje van Quentin Tarantino. Helaas gaat de geprezen misdaadfilm ook net zo snel de streamingdienst weer verlaten. John Travolta, Uma Thurman en Samuel L. Jackson in de beste rollen van hun carrière, ‘gratis’ op je beeldscherm. En die soundtrack!🍿 IMDb-score: 8.9

Gone Baby Gone (2007)

Onlangs deelden we een lijstje met de beste thrillers op Netflix. Daar zou Gone Baby Gone ook in passen. Deze thriller gaat over twee detectives (Casey Affleck en Michelle Monaghan) die de verdwijning van een jong meisje onderzoeken. Al snel stuiten ze, uiteraard, op een web van corruptie en morele dilemma’s. Voor Casey Affleck was Gone Baby Gone een familieaangelegenheid: Ben Affleck zat op de regisseursstoel. Je kunt overigens ook het boek checken, van thriller-meester Dennis Lehane.

🍿 IMDb-score: 7.6

The Boy in the Striped Pyjamas (2008)

Netflix gaat ook een bekende oorlogsfilm schrappen: The Boy in the Striped Pyjamas. De verfilming van het gelijknamige boek over een achtjarig jongetje genaamd Bruno, de zoon van een nazi-commandant, die bevriend raakt met een joods jongetje in een concentratiekamp.

Een echte tranentrekker, al zijn zowel deze film als het originele boek ook zeer controversieel wegens hoe auteur John Boyne de holocaust neerzet. Historici hebben het zelfs over ‘zeer gevaarlijke historische onnauwkeurigheden en fouten.’ Hoe dan ook was dit al de doorbraak van Asa Butterfield, die pas echt beroemd werd met zijn rol als Otis in Sex Education. Ook Rupert Friend speelde een grote rol. Hij werd later echt bekend van Pride & Prejudice en de serie Homeland.

🍿 IMDb-score: 7.7

Good Will Hunting (1997)

Netflix raakt later deze maand helaas ook een van de beste dramafilms aller tijden kwijt: Good Will Hunting. Matt Damon speelt Will Hunting, een conciërge van de MIT die tevens een autodidactisch wiskundig genie is. Nadat hij een politieagent heeft aangevallen, weet Will een gevangenisstraf te ontlopen door wiskunde te studeren en therapie te volgen. Door zijn sessies met therapeut Sean Maguire (Robin Williams) confronteert Will zijn verleden en leert hij zijn potentie te accepteren. Prachtrol van Williams!

🍿 IMDb-score: 8.3

L.A. Confidential (1997)

Kevin Spacey is terug, maar zal waarschijnlijk nooit meer een film als L.A. Confidential kunnen afleveren, zeker na de nieuwe true crime-docu over de acteur. L.A. Confidential is een zogenaamde neo-noir misdaadfilm over drie agenten die een sinistere samenzwering aan het licht brengen in Los Angeles. Dat trio wordt vertolkt door een rits grote namen: Spacey, Guy Pearce en Russell Crowe.

🍿 IMDb-score: 8.2

Gelukkig heeft Netflix ook weer een reeks nieuwe topfilms toegevoegd, waaronder een verrassende Oscar-winnaar van vorig jaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.