Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 6 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Kevin Spacey gefileerd in docu-serie met nieuwe beschuldigingen

Kevin Spacey raakt opnieuw in de problemen door Spacey Unmasked, een onthullende docuserie over zijn praktijken. Met slachtoffers die voor het eerst hun verhaal doen.

Kevin Spacey werd in de zomer van afgelopen jaar vrijgesproken van alle negen aanklachten die tegen hem op tafel lagen, zes jaar nadat de acteur openlijk beschuldigd werd van seksueel wangedrag. Op fora als Reddit blijven angstaanjagende anekdotes over de House of Cards-acteur binnenstromen, maar dat houdt Spacey niet tegen om gestaag aan een comeback te werken.

Kevin Space ontmaskerd

De grote rollen laten nog op zich wachten, maar dit jaar is hij bijvoorbeeld al te zien in Peter Five Eight. Een thriller waarin de 64-jarige acteur een ogenschijnlijk normale makelaar speelt met een duister geheim. Life imitates art, maar dan andersom. Met een 4.4 op IMDb is het duidelijk nog niet echt dé grootse comeback waar fans op hopen, maar Spacey is in ieder geval weer op het (digitale) witte doek te zien.

Voorlopig. Ondanks de vrijspraak van afgelopen zomer is de storm rondom de acteur namelijk nog niet gaan liggen. HBO Max en de Britse zender Channel 4 hebben namelijk de eerste trailer onthuld voor Spacey Unmasked, een documentaireserie waarin de acteur onder het vergrootglas komt te liggen.

Nieuwe slachtoffers aan woord

Kamp Spacey kan alvast beginnen met zweten, want de documentairemakers laten uitgebreid mannen aan het woord komen die nare ervaringen met de acteur gehad hebben: de docuserie “onderzoekt Spacey’s gedrag” en laat mannen aan het woord “die niets te maken hebben met de zaak van vorig jaar,” die vrijwel allemaal “nog niet eerder hun verhaal hebben verteld.”

Spacey Unmasked is al twee jaar in de maak en wordt geproduceerd door de al eerder voor een Oscar genomineerde filmmaker Mike Lerner, samen met voormalig Channel 4 News-baas Dorothy Byrne. Oftewel: journalistieke skills, geen lege sensatie. Althans, daar wijst alles op, van de betrokken namen tot de intrigerende eerste trailer. En Kevin Spacey zelf? Die heeft al gereageerd: “I Will Not Sit Back and Be Attacked.” En: “Goed acteerwerk”.

Spacey Unmasked streamen

De documentaireserie gaat deze week al in première op de Britse televisie, in twee delen, op 6 en 7 mei. Daarna verschijnt Spacey Unmasked op HBO Max, al is de timing daarvan nog niet bekendgemaakt. In de tussentijd kun je lezen over de aankomende films van Kevin Spacey, nu hij nog enigszins probleemloos voor de camera’s kan staan.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.