Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 26 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Peaky Blinders: zoveel sigaretten heeft Cillian Murphy gerookt tijdens de opnames

Een serie over mannen met strakke kapsels, platte petten, wollen overcoats en driedelige pakken. Dan hebben we het natuurlijk over Peaky Blinders. De razend populaire serie uit Engeland heeft ervoor gezorgd dat deze kledingstijl weer helemaal terug is. Maar wil je de look echt helemaal afmaken, dan hoort daar eigenlijk ook een sigaret bij.

Hoofdrolspeler Cillian Murphy heeft er regelmatig eentje op z’n lip, maar hoeveel heeft hij er gedurende de opnames eigenlijk moeten weg paffen? Een exact antwoord op die vraag gaan we niet krijgen, want het is niet precies bijgehouden. Gelukkig kunnen de mannen die verantwoordelijk is voor alle props wel een goede schatting doen.

Tom Shelby rookt er flink op los

Actrice Helen McCroy heeft ze ooit gevraagd hoeveel sigaretten Cillian Murhpy inmiddels opgerookt heeft. Wat blijkt, dat zijn er naar schatting zo rond de 1.000! We hebben het dan ook over echte sigaretten. Om Peaky Blinders zo echt mogelijk te maken, wordt er namelijk geen gebruik gemaakt van neppers, maar echte sigaretten.

Peaky Blinders: Series 4 Trailer – BBC Two

SUBSCRIBE to the OFFICIAL BBC YouTube channel ? https://bit.ly/2IXqEIn LAUNCH BBC iPlayer to watch full BBC programmes online now ? https://bbc.in/2J18jYJ Programme website: http://bbc.in/1Wcl1W3 All new Peaky Blinders premiering exclusively on BBC Two. #bbc

Zoals iedereen weet is dat niet bepaald goed voor de gezondheid. Toch valt het mee, want volgens Helen McCroy wordt er niet geïnhaleerd. De cast van de serie bestaat dus gewoon uit een stelletje nep-rokers. Toch is dat nog steeds alles behalve gezond. Je longen blijven misschien schoon, maar je vergroot nog steeds de kans op mond of tong kanker.

Scoor de Peaky Blinders look

Het is dan ook beter voor je gezondheid om deze slechte gewoonte niet over te nemen. Wil je echt heel graag een Peaky Blinder worden? Richt je dan vooral op de kledingstijl. Dat is gemakkelijker dan je denkt, want dit Nederlandse merk heeft namelijk een Peaky Blinders kledinglijn gelanceerd.

Wil je zelf ervaren hoe het is om te leven als een Peaky Blinder? Check dan hier het Peaky Blinders bordspel.

Esquire

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.