Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 1 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Victoria’s Secret stopt met Fashion Show: nog één keer de foto’s

Jarenlang hebben we kunnen genieten van de jaarlijkse Victoria’s Secret Fashion Show. Maar in de tijd waar diversiteit en inclusiviteit de boventoon voeren, is er een einde gekomen aan de lingerieparade.

“Helaas komt er dit jaar geen Victoria’s Secret Fashion Show”, bevestigde model Shanina Shaik in de Daily Telegraph. “Het is even wennen. Normaal gesproken ben ik nu al in training als Angel.”

Kritiek op de Victoria’s Secret Fashion Show

Afgelopen jaren ontstond er steeds meer kritiek op de Victoria’s Secret Fashion Show. Zo zou er te weinig etnische diversiteit zijn en zouden de modellen te dun zijn. Model Robyn Lawley startte zelfs een petitie tegen het jaarlijkse evenement.

Of de petitie invloed heeft gehad, weten we niet. Wel lijkt ook de organisatie door te hebben dat de Victoria’s Secret Fashion Show niet meer van deze tijd is. “Mode is een business van verandering. We zullen moeten veranderen om door te groeien. Met die gedachte hebben we besloten de traditionele Victoria’s Secret Fashion Show opnieuw uit te vinden”, aldus Leslie Wexler, CEO van het lingeriemerk.

Maar ook de kijkcijfers op televisie spelen een rol. Vorig jaar keken wereldwijd 3,3 miljoen mensen naar de show, terwijl dat er in 2013 nog 9,7 miljoen waren. Wexler: “We geloven niet meer dat traditionele televisie het juiste medium is voor ons evenement. We richten ons vanaf 2019 op een nieuw soort evenement dat beter past in het digitale tijdperk van vandaag”.

Gelukkig hebben we de foto’s nog

De Victoria’s Secret Fashion Show heeft heel wat iconische modellen omgetoverd tot Angel, waaronder de Nederlandse supermodellen Doutzen Kroes en Romee Strijd. Beroemde Angels uit andere landen waren onder anderen Adriana Lima, Candice Swanepoel en Miranda Kerr. Een kleine ode aan deze dames middels de onderstaande foto’s.

Doutzen Kroes

doutzen kroes, Victoria Secrets fashion show

Romee Strijd

Victoria Secrets fashion show, romee strijd

Candice Swanepoel

Victoria's Secret Fashion Show, candice swanepoel

Ela Hosk en Adriana Lima

Victoria's Secret Fashion Show, ela hosk, adriana lima

Alessandra Ambrosio

Victoria's Secret Fashion Show, alessandra ambrosio

Bella Hadid

Victoria's Secret Fashion Show, bella hadid

Kendall Jenner

Victoria's Secret Fashion Show, kendall jenner

Shanina Shaik

Victoria's Secret Fashion Show, shanina shaik

? Check ook: Sylvie Meis bewijst in bikini dat 40 het nieuwe 30 is

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.