Pim Jansen
Pim Jansen Gezondheid 1 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Hoger libido? Dit moet je eten volgens nieuw onderzoek

Als man wil je een hoog libido. Wat doe je om dat te bewerkstelligen? Nou, volgens een nieuw onderzoek helpt het eten van noten je voor een hogere seksdrive en zijn ze ook goed voor je potentie.

Volgens een recent Spaans onderzoek zou het consumeren van noten helpen om het libido te verhogen. De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het tijdschrift Nutricients. Deze laten duidelijk zien dat het consumeren van tweemaal per dag een handvol noten voldoende is om je libido weer op peil te krijgen.

Noten eten voor een hoger libido

Voor het onderzoek maakten wetenschappers gebruik van twee groepen mannen die gedurende een periode van veertien weken werden gevolgd. De ene groep kreeg wel noten bij de maaltijd toegediend, de andere groep moest het stellen zonder de noten.

Deelnemers in de controlegroep kregen 60 gram noten per dag voorgeschoteld, van hazelnoten en amandelen tot walnoten. De conclusie is dat er wel degelijk sprake was van een verbetering van het libido in de controlegroep. “Opname van noten in een regulier dieet zorgde voor een verbetering van de potentie. Ook het seksuele verlangen nam aanzienlijk toe”, zo is te lezen in de publicatie.

De nieuwste bevindingen volgen uit een eerdere studie in 2018, waaruit bleek dat ook de kwaliteit van het sperma toenam dankzij het eten van noten, die sowieso veel gezondheidsvoordelen hebben. Het meest recente onderzoek ging hier dieper op in. Zo werden nu ook de veranderingen op het gebied van potentie en libido onder proefpersonen onderzocht. Via een onderzoek aan de hand van biomarkers en bloedmonsters zijn de antwoorden van de mannen op de vragenlijsten naast elkaar gelegd.

Het nog steeds de vraag waarom het eten ervan eigenlijk de seksuele functie ten goede komt en wat de effecten op lange termijn zijn. De wetenschappers starten een vervolgonderzoek, we houden je op de hoogte.

? Check ook: 20 dingen die vrouwen meer willen zien van mannen in bed

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.