Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 3 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

LEGO lanceert vier Formule 1-sets met legendarische minifiguur

Max Verstappen gaat pas begin maart het Formule 1-circuit op, maar fans hoeven zich in de tussentijd absoluut niet te vervelen dankzij vier nieuwe LEGO-sets.

LEGO heeft een viertal nieuwe Formule 1-sets aangekondigd, die zowel het verleden als het heden binnen de sport eren. Heerlijk knutselwerk voor de liefhebber.

Vier nieuwe Formule 1-sets van LEGO

Van een betaalbare compacte McLaren tot reusachtige en peperdure Mercedes: deze vier Formule 1-bolides kun je nu pre-orderen, met een geplande release van 1 maart. Eentje was al aangekondigd, de legendarische bolide van Ayrton Senna. Daarbij krijg je een zeldzaam cool minifiguur.

LEGO Icons 10330 McLaren F1 MP4/4 & Ayrton Senna

We trappen af met een klassieker: de McLaren F1 MP4/4 van Ayrton Senna, die hij in het seizoen van 1988 gebruikte. De set lekte in januari al, maar toen hadden we enkel foto’s van de McLaren zelf. De officiële productbeelden tonen ook een handige standaard waarmee je de wagen dynamisch tentoon kunt stellen, evenals een minifiguurtje van Senna, inclusief inspirerende quote. Overigens is er een detail waar fans zich online al aan stoorden: de achterbanden zijn net zo breed als de voorbanden, waar de echte MP4/4 bredere slicks aan de achterkant had.

🏎️ 693 steentjes | 79,99 euro in de Store

LEGO Speed Champions 76919 McLaren Formula 1 Race Car

We blijven nog even in de garage van McLaren voor deze Speed Champions-set. Het ontwerp is gebaseerd op de livery die we nog kennen van het afgelopen Formule 1-seizoen. Met 245 steentjes bouw je een negentien centimeter lange F1-auto, die ondanks de beperkte schaal vol authentieke en herkenbare details zit. Denk aan de sponsor-stickers, of de Pirelli-logo’s op de banden. Het minifiguurtje dat je erbij krijgt is overigens in tegenstelling tot de bovenstaande set niet gebaseerd op een specifieke echte coureur.

🏎️ 245 steentjes | 26,99 euro in de Store

LEGO Technic 42165 Mercedes-AMG F1 W14 E Performance Pull-Back

Voor exact hetzelfde bedrag kun je ook vanaf 1 maart een Mercedes in elkaar zetten. De F1 W14 E, om precies te zijn, de auto waar Lewis Hamilton afgelopen seizoen in rondscheurde. Met 240 steentjes bouw je een 24 centimeter lange replica, met een nostalgische twist: de auto gaat automatisch rijden als je ‘m achteruit trekt, precies zoals de autootjes uit je jeugd. Heerlijk.

🏎️ 240 steentjes | 26,99 euro in de Store

LEGO Technic 42171 Mercedes-AMG F1 W14 E Performance

Je hebt altijd baas boven baas, en dat geldt al helemaal voor deze prachtset. Je kunt met maar liefst 1642 stenen de Mercedes-AMG F1 W14 E Performance na gaan bouwen, op een schaal van 1:8. Dat komt neer op een 63 centimeter lange Technic-set, die ook nog eens 26 centimeter breed is. Tijd om ruimte vrij te gaan maken dus, maar dan heb je ook wat. Achterin zit een miniatuurversie van de V6-motor, met ‘werkende’ zuigers en differentieel. De vleugel kan in DRS-modus worden veranderd en dankzij een tandwiel bovenop de airbox kun je zelfs sturen. Helaas geldt ook voor deze set dat de achterbanden niet breder zijn dan de voorbanden, een detail dat bij zo’n prijzige set voor volwassenen toch opvalt.

🏎️ 1642 steentjes | 219,99 euro in de Store

Alle bovenstaande nieuwe Formule 1-sets worden dus vanaf 1 maart geleverd en zijn nu al te bestellen. In de tussentijd al trek in een uitdagende bouwervaring? Check dan alle nieuwe sets voor volwassenen die op 1 februari gelanceerd zijn!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.