Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 1 mei 2024
Leestijd: 5 minuten

LEGO trapt mei af met 9 toffe nieuwe sets (en een robotpinguïn)

Van een nieuwe Ultimate Collectors-set met een nostalgisch tintje tot een toffe drie-in-één-set die direct tot de verbeelding spreekt: dit zijn de tofste nieuwe LEGO-sets die vanaf 1 mei geleverd worden.

Mei is de maand waarin Star Wars Day plaatsvindt, op 4 mei. Het is dan ook geen verrassing dat LEGO’s maandelijkse offensief aan nieuwe sets hoofdzakelijk uit Star Wars-sets bestaat. Sterker nog: zelfs de nieuwe modellen die niet onder die lijn vallen hebben alsnog met ruimtevaart te maken.

De tofste nieuwe LEGO-sets van 1 mei

Nog een pro-tip voor je aan het winkelen gaat: bij de aanschaf van Star Wars-sets kun je dankzij Star Wars Day een hoop extraatjes scoren. Daarover lees je alles wat je moet weten op deze speciale actiepagina.LEGO Star Wars 75378 BARC Speeder Escape

Het derde seizoen van The Mandalorian is al een tijdje afgelopen, maar de Disney+ Original levert nog steeds toffe LEGO-sets op. Dit keer kun je de flashback-scène nabouwen waarin een jonge Grogu uit de Jedi Temple weet te ontsnappen, op het nippertje gered door de Jedi Kelleran Beg, in LEGO-vorm vereeuwigd met een blauwe en een groene lightsaber. Ze ontsnappen op een BARC Speeder, een soort klassieke motor met zijspan, maar dan in het Star Wars-universum. Pracht. 

🎁 Check de nieuwe set in de LEGO Store

BARC Speeder Escape LEGO STar Wars 1 mei
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Star Wars 75380 Mos Espa Podrace Diorama

In de populaire Star Wars Diorama-lijn van LEGO kun je vanaf 1 mei ook deze set scoren. Een ode aan de iconische podrace uit Episode 1: The Phantom Menace, nagebouwd met 718 steentjes. Anakin Skywalker en Sebulba vliegen op dynamische wijze door de woestijn van Tatooine, zwart omlijst op museumwaardige wijze. Inclusief naamplaatje én geprinte quote van Qui-Gon Jinn. 🎁 Check de nieuwe set in de LEGO Store

LEGO-Star-Wars-75380-Boonta-Eve-Podrace-Diorama-6
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Star Wars 75381 Droideka

Je kunt ook een ander direct herkenbaar element uit The Phantom Menace in huis halen: de Droideka. Een militaire droid van de separatisten die zowel staand kan schieten als rond kan rollen als een dodelijke bal. Ook deze set komt gepaard met een museum-achtig bordje, maar gelukkig is de 21 centimeter hoge LEGO-Droideka goedkoper dan menig Star Wars-set voor volwassenen, met een prijskaartje van 64,99 euro.

🎁 Check de nieuwe set in de LEGO Store

LEGO-Star-Wars-75381-Droideka-6
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Star Wars 75382 TIE Interceptor

Elk jaar brengt LEGO één Ultimate Collectors Set uit binnen de Star Wars-lijn. Een imposante, prijzige 18+-set waar je vele avondjes mee zoet bent. Dit keer gaat die eer naar de Tie Interceptor, een ruimteschip dat 24 jaar geleden ook al vereeuwigd is in de eerste reeks aan UCS-sets. Nu is het schip terug, met meer authentieke details en een exclusief steentje waarmee de 25e verjaardag van LEGO Star Wars gevierd wordt. Met 1931 steentjes bouw je een veertig centimeter (!) lange replica van het beroemde voertuig. Check alle toffe details, waaronder de opvallend gedetailleerde binnenkant, in ons artikel over deze set.

🎁 Check de nieuwe set in de LEGO Store

LEGO STAR WARS UCS TIE INTERCEPTOR 66
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Star Wars 75383 Darth Maul’s Sith Infiltrator

Vind je de TIE Interceptor toch wat te prijzig? Dan kun je ook voor de Sith Infiltrator gaan, net ruimteschip waarin Darth Maul in Episode 1: The Phantom Menace de achtervolging op Qui-Gon Jinn in-zette. Met een prijskaartje van 69,99 euro nog enigszins zacht geprijsd. De vleugels kunnen uitgevouwen worden, het landingsgestel klapt uit en je kunt ‘echt’ steentjes op je vijanden afvuren. Minifiguurtjes van Darth Maul, Anakin Skywalker, Qui-Gon Jinn en een exclusieve LEGO Star Wars 25th Anniversary-versie van Saw Gerrera maken het pakketje helemaal af.

🎁 Check de nieuwe set in de LEGO Store

Sith Infiltrator LEGO (1) LEGO MEi sets
(Afbeelding: LEGO)

LEGO BrickHeadz 40675 Clone Commander Cody

LEGO gaat gretig door met het in BrickHeadz-vorm gieten van je favoriete popcultuur-helden. Nu is ook Clone Commander Cody aan de beurt, een bekend ‘gezicht’ uit de films en animatieseries. Dit keer bouw je de militaire held na tijdens een belangrijk en ronduit dodelijk moment uit Episode III: Revenge of the Sith: het moment dat hij Order 66 ontving van Chancellor Palpatine. Ook bij deze set krijg je een speciaal LEGO Star Wars 25th Anniversary-plaatje. 🎁 Check de nieuwe set in de LEGO Store

LEGO-BrickHeadz-40675-Clone-Commander-Cody-3
(Afbeelding: LEGO)

LEGO BrickHeadz 40676 The Phantom Menace

Normaliter zijn we niet zo van de Brickheadz, maar deze verzameling is absoluut een schot in de roos. Met 732 steentjes bouw je zes belangrijke personages uit The Phantom Menace: Jar Jar Binks, Anakin Skywalker, Queen Amidala, Captain Panaka, Qui-Gon Jinn en Darth Maul. Alle lof naar de ontwerpers van LEGO, want het steengebruik waarmee de herkenbare details op zo’n beperkte schaal zijn gerealiseerd is briljant.

🎁 Check de nieuwe set in de LEGO Store

Phantom Menace BrickHeadz
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Minifigures 71046 Series 26 Space

Bij LEGO speelt dit jaar Space een grote rol. In plaats van een op zichzelf staand thema, zoals in het verleden, heeft de Deense fabrikant dit jaar Space-sets in een breed scala aan productlijnen uitgebracht. Van City en Icons tot Technic en Friends. Dat offensief is nu compleet met een gloednieuwe reeks aan minifiguurtjes, allemaal binnen het ruimtethema. Van aliens tot astronauten. De catch blijft hetzelfde: je weet bij aanschaf niet welk figuurtje in het zakje zit. Onze favoriet? De robotpinguïn. Schitterend.🎁 Check de nieuwe set in de LEGO Store

LEGO Minifigures Series 26 Space mei
(Afbeelding: LEGO)

LEGO City 60441 Space Explorers Pack

Of je ‘m nou voor je nichtje, neefje of voor jezelf aanschaft: LEGO verkoopt vanaf 1 mei ook een toffe 3-in-1-ruimteset die absoluut de moeite waard is. Met in totaal 426 steentjes bouw je een ruimteschip, ruimte-hoverbike en een mech waarmee planeten verkend kunnen worden. Oftewel: voertuigen die direct tot de verbeelding van je innerlijke kind spreken. Het gaat hier overigens niet om een doos waarbij je moet kiezen welk bouwwerk je in elkaar kunt zetten; met de inbegrepen 426 steentjes kun je alle drie de modellen tegelijkertijd realiseren. Perfect cadeautje!

🎁 Check de nieuwe set in de LEGO Store

LEGO City 60441 Space Explorers Pack
(Afbeelding: LEGO)

Ben je minder van de ruimteschepen en Star Wars en wil je toch aan de slag gaan met een nieuwe LEGO-set? Check dan ook het kleurrijke nieuwe Batman-kunstwerk dat de fabrikant onlangs lanceerde. Of bewonder alle nieuwe sets die de fabrikant in mei gaat lanceren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.