Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 10 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

LEGO dropt 18+ Batman-kunstwerk vol iconische verrassingen

Batman-fans, opgelet: LEGO heeft zojuist het ultieme kunstwerk voor aan je muur onthuld. LEGO DC 76271 Batman: The Animated Series Gotham City zit tjokvol verrassingen.

Er zijn veel Batman-fans wiens favoriete versie van de caped crusader niet die van Christian Bale is, maar de geanimeerde. Batman: The Animated Series wordt anno 2024 nog steeds gezien als een van de beste op volwassenen gerichte geanimeerde series aller tijden. Kevin Conroy als Batman, Mark Hamill als de Joker; wat een topcombinatie.

LEGO DC 76271 Batman: The Animated Series Gotham City

LEGO springt nu bovenop de liefde voor die evergreen met een gloednieuwe 18+ set. Maak kennis met LEGO DC 76271 Batman: The Animated Series Gotham City, een flinke set waarmee je de skyline van Gotham City in plastic vorm vereeuwigd.

Het resultaat is een soort mozaïek, een 3D-schilderij. Met maar liefst 4208 steentjes zet je een door een rode lucht gedomineerde skyline van ongeveer 76 centimeter breed in elkaar. Door de uitstekende gebouwen uit Gotham is de set 6 centimeter diep.

LEGO DC 76271 Batman: The Animated Series Gotham City
(Afbeelding: LEGO)

Oplettende fans spotten meteen al een aantal iconische gebouwen uit Batman: The Animated Series. Denk aan Arkham Asylum, het landhuis van Bruce Wayne’s familie en uiteraard ook de met gadgets gevulde Batcave. Het Batsignal in de lucht maakt het iconische totaalplaatje af.

Verstopte criminelen en verrassingen

Nog even terug naar die gebouwen, want LEGO DC 76271 Batman: The Animated Series Gotham City is minder ‘plat’ dan je op het eerste gezicht zou denken. Je kunt namelijk vijftien voorkantjes van gebouwen afhalen om het interieur te bekijken, waar de aartsvijanden van Batman hun snode plannetjes aan het smeden zijn. De designers hebben tig verwijzingen, knipogen en verrassingen in de set verwerkt.

LEGO DC 76271 Batman: The Animated Series Gotham City
LEGO DC 76271 Batman: The Animated Series Gotham City (Afbeelding: LEGO)

Ook tof: je kunt de miniatuur-Batmobile en Batwing op het ‘schilderij’ losklikken en zo los neerzetten. Daarnaast krijg je vier minifiguurtjes bij de set voor volwassenen: The Joker, Catwoman, Harley Quinn en natuurlijk Batman zelf. Die krijgen een plekje op hun eigen standaard.

Perfect excuus voor pittig prijskaartje

Ben je klaar met bouwen? Dan kun je Gotham City met een uitklapbare standaard neerzetten of aan je muur hangen.

LEGO DC 76271 Batman: The Animated Series Gotham City
(Afbeelding: LEGO)

Met een prijskaartje van 299,99 euro is LEGO DC 76271 Batman: The Animated Series Gotham City een prijzige set, maar LEGO heeft wel direct al een perfect excuus voor je bedacht. Je kunt de imposante set namelijk met twee personen in elkaar zetten, met elk een eigen instructieboekje voor een ander deel. Een investering in je band of relatie met een vriend of partner, dus. Of zoiets.

The Animated Series streamen

LEGO DC 76271 Batman: The Animated Series Gotham City wordt vanaf 1 april geleverd en is nu te koop in de officiële LEGO Store. Ben je benieuwd naar de originele animatieserie? Die staat opvallend genoeg niet op HBO Max, maar op Prime Video. Streamze, of check de toffe 18+ sets die LEGO begin deze maand al lanceerde.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.