Pim Jansen
Pim Jansen Auto's 7 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze elektrische replica van Batmobile ‘Tumbler’ is nu te koop

Het Vietnamese Macro Studios heeft ‘s werelds eerste volledig werkende elektrische replica van de Tumbler gemaakt. Juist, de Batmobile uit de The Dark Knight-trilogie.

In 2017 richtte kunstenaar Nguyen Dac Chung Macro Studios op, een in Vietnam gevestigd cosplay-bedrijf met de focus op realisme en aandacht voor detail. De inmiddels 23-jarige Nguyen had al ervaring in die wereld, maar deze Batmobile is zijn meest ambitieuze project tot nu toe. Met resultaat. Waar er eerst alleen kostuums werden gemaakt, staat er nu een volledig werkende elektrische Batmobile.

Elektrische replica van Batmobile ‘Tumbler’

De 5.7L V8-motor van het origineel is vervangen door een elektrische aandrijflijn, die wordt aangedreven door een paar lithium-ionbatterijen. Naast de elektromotor heeft Nguyen de zeswielige Tumbler ook voorzien van verschillende andere moderne functies. Denk daarbij aan op afstand bedienbare schuifdeuren en vier ingebouwde camera’s die feeds terugsturen naar een in de cockpit gemonteerde monitor. Verder heeft de elektrische Batmobile ook een passagiersstoel gekregen, waardoor er plaats is voor twee personen.

batmobile, tumbler, macro studios, elektrische replica, 2
(Afbeelding: Macro Studios)

De replica is gebouwd op basis van de blauwdrukken van de originele Batmobile. Ook deze elektrische Tumbler is voorzien van een stalen buizenchassis, maar de metalen carrosserie van de filmversie is overboord gegooid ten gunste van ABS-kunststof, koolstofvezel en verschillende composietpanelen. De topsnelheid ligt op 105 kilometer per uur. Geïnteresseerden kunnen de E-Tumbler nu bestellen. Meer informatie daarover vind je hier.

Origineel in The Dark Knight-trilogie

De wagen waarop de elektrische replica is gebaseerd, is de Batmobile die werd gebruikt in Batman Begins, The Dark Knight en The Dark Knight Rises. Juist, de legendarische trilogie van Christopher Nolan, met Christian Bale als Batman. Het zijn tevens de films waarin Morgan Freeman technicus Lucius Fox speelt. Hij liet Batman kennis maken met deze brute wagen.

Check ook deze LEGO-versie van de Batmobile.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.