Pim Jansen
Pim Jansen Hebbedingen 4 nov 2021
Leestijd: 1 minuut

LEGO dropt 18+ Batmobile met iconische Dark Knight-minifiguren

De Deense speelgoedfabrikant LEGO heeft wéér een Batmobile gelanceerd. Nu niet de variant uit The Batman, maar het beest uit The Dark Knight, een van de best beoordeeld actiefilms ooit. Je krijgt de minifiguren van Batman en Joker op de koop toe.

LEGO is de laatste jaren steeds populairder geworden onder volwassenen, vooral sinds de pandemie. Niet voor niets richt de Deense speelgoedfabrikant zich nu naast kinderen ook vol op de oudere generatie. Zo kwam onlangs al de grootste bouwset ooit uit, net als de nieuwe Batmobile voorzien van het label 18+. Misschien een beetje overdreven, want waarom zou een 16-jarige deze auto niet kunnen bouwen. Maar het geeft maar aan dat de focus deels is verlegd.

De nieuwe Batmobile-bouwset van LEGO

De nieuwe bouwset is zeer gedetailleerd en bestaat uit 2.049 onderdelen. De Batmobile uit The Dark Knight (2008) is gebaseerd op de Tumbler, een militair prototype voor een off-road tank. Nu heb je de mogelijkheid om dit futuristische snelheidsbeest, net als Lucius Fox, helemaal zelf in elkaar te zetten. De set is volgens de fabrikant perfect te combineren met andere LEGO-uitgaves met Batman.

lego, batmobile, batman, poppetjes, joker, bouwset
(Afbeelding: LEGO)
lego, batmobile, batman, poppetjes, joker, bouwset, minifiguren

De LEGO-bouwset heeft een dak dat open kan voor toegang tot de bestuurders- en bijrijdersstoel en het bedieningspaneel. De Batmobile is ongeveer 16 centimeter hoog, 45 centimeter lang en 25 centimeter breed. Doet het dus prima in je interieur, net als deze bouwsets.

Batman en Joker krijg je erbij als minifiguren

Een Batmobile is natuurlijk niet compleet zonder Batman, maar dat is niet het enige LEGO-poppetje dat je erbij krijgt. Ook Joker maakt onderdeel uit van de nieuwe bouwset. De Deense speelgoedfabrikant omschrijft het als een ontspannen en stressverlichtend project. Waarvan akte.

lego, batman, batmobile, the dark knight
lego, batman, batmobile, the dark knight

De nieuwe Batmobile-bouwset van LEGO koop je voor 299,99 euro. Toch meer van off-road auto’s die in de echte wereld rondrijden? Check dan de Tesla Cybertruck-bouwset van Mattel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.