Pim Jansen
Pim Jansen Hebbedingen 15 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Mattel is LEGO voor met Tesla Cybertruck-bouwset vol details

Mattel is LEGO voor met een bouwset van de Tesla Cybertruck. Eentje die je zelf in elkaar moet zetten met 3.283 losse onderdelen. Zowel van binnen als buiten zit de pick-up vol details.

De ruit van de auto is ook in deze bouwset gebroken, refererend naar de onthulling in 2019. Tijdens de presentatie van Elon Musk barstte het ‘kogelvrije’ glas tijdens een test. Hier legt de Tesla-CEO uit waarom dat gebeurde.

Mattel-bouwset van de Tesla Cybertruck

De bouwset van Mattel Creations bestaat uit 3.283 steentjes en is met de verstelbare ophanging, opvouwbare achterklep en een tonneau cover behoorlijk gedetailleerd. Ook de wielen en velgen van de Tesla Cybertruck kloppen tot in detail.

Waar het bij een auto van LEGO vooral om de buitenkant gaat, heeft Mattel Creations ook aandacht besteed aan het interieur. Hierin vind je details als een tablet, een GPS-systeem en een waterfles met Tesla-logo. De Cybertruck is 50 centimeter lang, 19 centimeter breed en 17 centimeter hoog. Prima verrijking voor je interieur. De bouwset is vanaf 15 oktober beschikbaar voor 250 dollar en je kunt een ‘proefrit’ maken in AR. Meer informatie vind je hier.

Auto’s van LEGO

Er is wel al eens een relatief simpele Tesla Cybertruck van LEGO gebouwd, maar een officiële bouwset heeft de Deense speelgoedfabrikant nog niet uitgebracht. En dat is verrassend, want bij veel andere iconische auto’s is dat wel het geval. Check in dit artikel acht prachtige auto-bouwsets voor volwassenen, inclusief de Batmobile.

mattel creations, lego, tesla cybertruck
(Afbeelding: Mattel Creations)
mattel creations, lego, tesla cybertruck, bouwset
(Afbeelding: Mattel Creations)

Eerder deze maand werd de echte Tesla Cybertruck voor het eerst gespot op een parkeerplaats met de aangekondigde designverandering in de deuren. Waren er eerst nog subtiele deurgrepen te zien, nu gaat de Tesla volledig open op detectie. Lees en bekijk hier meer. Ook in de bouwset van Mattel Creations zijn overigens geen deurgrepen te zien.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.