Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 15 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze sneakers zijn 7800% meer verkocht sinds Squid Game

De Zuid-Koreaanse Netflix-serie Squid Game is de grootste hype van 2021 en is op weg de best bekeken Original ooit te worden. Dat gegeven heeft veel neveneffecten, zoals de extreme verkoop van witte Vans-sneakers.

Even wat duiding, voor degenen die de serie nog niet hebben gezien. Squid Game gaat over een groep van 456 mensen, die voor een geldprijs kinderspellen spelen. Falende deelnemers worden abrupt vermoord. Qua sfeer is de serie te omschrijven als een mix van de films Battle Royale en Hunger Games en de serie Black Mirror.

De witte Vans slip-on uit Squid Game

De deelnemers van de morbide kinderspellen dragen allemaal een groen trainingspak met een persoonlijk nummer. Daaronder dragen ze schoenen die op witte Vans slip-ons lijken. En de verrassende modekeuze in de serie slaat aan. Volges The Sole Supplier is de verkoop van deze sneakers sinds de première van Squid Game wereldwijd met 7800% gestegen.

squid game, sneakers, vans slip-on, omzet
Speler 456 en speler 001 op hun witte Vans slip-ons (Afbeelding: Netflix)

Volgens Input is de populariteit deels verklaarbaar doordat Halloween voor de deur staat. Op Squid Game geïnspireerde trainingspakken doen het goed als Halloween-kostuum in 2021, en de witte sneakers van Vans maken het plaatje dan natuurlijk compleet.

Sneakers nog gewoon te koop

De sneakers die in Squid Game worden gedragen, hebben overigens geen merk. Het zijn niets meer dan simpele witte bootschoentjes. Maar de witte Vans slip-on is identiek, en stiekem ook best stijlvol. Wil je meedoen aan de hype? De sneakers zijn in Nederland nog gewoon te koop. Je koopt ze voor 65 euro. En om je Halloween-outfit direct maar compleet te maken: het op de Netflix-serie gebaseerde trainingspak koop je voor 49,95 euro.

sneakers, witte vans-slip on, squid game, netflix
(Afbeelding: Vans)

Check ook de officiële kledinglijn van Squid Game, die Netflix vorige week lanceerde. Deze bestaat uit hoodies en T-shirts, en niet uit kleding die in de serie wordt gedragen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.