Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Sneakers 15 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Sneakers van de dag: Vans Knu Skool

Vans verrast en brengt een van hun klassieke nineties-modellen opnieuw op de markt. Dit zijn dezelfde laag uitgesneden, oversized wafelzoolschoenen die je vroeger op elke skatebaan zag, maar dan gemixt met enkele moderne elementen. 

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een opvallend model uitlichten. Vandaag een paar Vans in de meest Vans-ste zin van het woord, extra lomp en met een laag silhouet.

Vans Knu Skool

De Knu Skool-sneakers van Vans veroverden de halve wereld in de late jaren negentig, meeliftend op de populaire skatecultuur. Kenmerkend voor deze iconische schoenen zijn hun lage silhouet, de dikke tong en de kenmerkende rubberen wafelzool. Deze komen allemaal terug in deze geremixte variant.

(Afbeelding: Vans)
sneakers vans
(Afbeelding: Vans)

In deze herintroductie van de Knu School is het bovenwerk gemaakt van stevig suede en aan de achterkant zijn twee hiellussen toegevoegd. Kennelijk wil Vans niet dat hun nieuwe schoenen binnen no time in afgetrapte sneakers veranderen. De nieuwe Knu Schools zijn iets duurder dan in de jaren ‘90, maar met 89,95 euro zijn ze alsnog sympathiek geprijsd. Oftewel: 198,22 gulden. Vanaf nu te bestellen.

Sneakers van gisteren: Adidas Samba Millennium

Ook gisteren stond een herintroductie van een legendarisch model in de spotlights: de Adidas Samba Millennium. Check hier hoe de Duitsers hun nineties-vehikel de jaren ‘20 in katapulteren.  

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.