Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Sneakers 29 apr 2024
Leestijd: 1 minuut

Sneakers van de dag: Nike Book 1 Rattlesnake

Nike nodigt wel vaker een van hun elitesporters uit om mee te helpen met het ontwerpen van een nieuwe sneaker. Dit keer is het basketbalster Devin Booker van de Phoenix Suns. En kennelijk heeft hij iets met slangen.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een recent uitgekomen paar uitlichten. Vandaag een paar voor basketbal- dan wel natuurliefhebbers. Deze sneakers zijn namelijk ontworpen door een basketbalfenomeen, maar dan wel eentje wiens hart in de natuur ligt.

Nike Book 1: Rattlesnake

In een uitbreiding van hun Book 1-serie mocht Devin Booker het silhouet van de Swoosh vormgeven. Hij koos voor een ratelslangmotief, geïnspireerd door zijn ontmoetingen met ratelslangen toen hij in zijn jeugd ging wandelen in de bossen van Michigan. Ook symboliseert de ratelslang aanpassingsvermogen en veerkracht, twee karaktereigenschappen waarmee Booker zich vertrouwt voelt.

nike sneaker van de dag
(Afbeelding: Nike)

Na de snel uitverkochte Mirage-sneakers, kijken veel sneakerheads reikhalzend uit naar de release van deze nieuwste toevoeging in de Book 1-reeks. Zelf zouden we ze niet zo snel aantrekken tijdens het hiken, want dan zijn ze niet lang wit. Zowel voor het basketbalveld als op straat zijn ze echter wél geschikt. Naast gebroken wit is de schoen uitgevoerd in ertshoutbruin, dat je terug vindt in de Swoosh.

De sneakers zullen rond de 140 euro gaan kosten en hebben een releasedatum van 11 mei 2024 meegekregen. Nog twee weken wachten dus, voordat je ze kunt bestellen in de webshop van Nike.

Sneakers van vorige week

Geen fan van slangen? Check dan of er bij de sneakers van vorige week iets zit dat je wél vet vindt. Met schoenen van Adidas, New Balance en Salomon zijn er genoeg verschillende stijlen om die kans zeer aannemelijk te maken!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.