Alrik de Jong
Alrik de Jong Sneakers 23 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Top 5 sneakers van week 25: Adidas met korting, hype en meer

Week 25 van 2024 was een week vol verrassingen wat betreft sneakers. Puma heeft de nieuwe sneakerhype in handen en Adidas geeft 100 euro korting op stijlvolle trailschoenen.

De mooiste campagne was die rond de JJJJound x Adidas Samba ‘Mesa’, met José Mourinho. Hier is de top 5 van deze week!

Top 5 sneakers van week 25 in 2024

We hebben voor je in de aanbieding:

Nike ACG Air Exploraid

De Nike ACG Air Exploraid behoort tot de populairste trailschoenen uit de jaren 90. Nu zijn ze terug en wij zijn fan. Dit is weer eens een andere pasvorm dan je gewend bent van trail-sneakers van bijvoorbeeld Salomon of New Balance; iets subtieler en lichter.

Het zijn overigens niet ‘slechts’ sportstyle-schoenen, maar volwaardige trailrunschoenen waarop je met een gerust hard op pad kunt over verschillende terreinen. Neemt niet weg dat de volledig witte editie en de blauw-geel-beige variant ook erg stijlvol zijn als sneakers, om over het comfort maar te zwijgen. Nu te koop voor 139,99 euro en dat is een prijs die nog te overzien is.

Adidas Y-3 Marathon Trail

Net als platte schoenen als de Samba zijn trail-sneakers ongekend populair. Ze kosten wat, maar daarvoor krijg je veel comfort en een coole outdoortstijl. Van de Adidas Y-3 Marathon Trail, een combinatie van beide trends, gaat nu in ieder geval een derde van de prijs af.

adidas y-3 marathon trail nieuwe witte sneakers met 100 euro korting
(Afbeelding: Adidas)
adidas Y-3 Marathon trail zwarte sneakers met korting
(Afbeelding: Adias)

Als eerbetoon aan de Japanse Sashiko-stikseltechniek hebben deze sneakers stikselaccenten in een bijpassende kleur rond de veterstrook, het hielstuk, de middenzool en karakteristieke drie strepen. Hierbij hangen alle eindjes doelbewust los. De combinatie van het off-white (of zwarte) suède en textiel op het bovenwerk maken de outdoorlook samen met de ruige gripzool compleet. Oorspronkelijk kost de Y-3 Marathon Trail 300 euro, maar Adidas geeft bijna 100 euro euro korting. In zowel het zwart als gebroken wit nu te koop voor 201 euro.

JJJJound x Adidas Samba ‘Mesa’ 

Al in maart van dit jaar lanceerde Adidas in combinatie met JJJJound een variant op de klassieke Samba-sneaker, met een leren bovenwerk, een rubberen zool en de drie aflopende strepen aan weerszijden van de schoen.

Destijds verscheen de speciale Samba alleen in klassiek wit-zwart en zwart-wit. Niemand minder dan ‘The Special One’ is van stal gehaald om een derde variant te presenteren. De derde vrucht der samenwerking tussen Adidas en JJJJound heet ‘Mesa’.

JJJJound x adidas Samba Mesa sneakers van de dag (2)
(Afbeelding: Adidas)
JJJJound x adidas Samba Mesa sneakers van de dag (2)
(Afbeelding: Adidas)

In een Portugese supermarkt zien we José Mourinho met de tabakskleurige sneakers rondlopen. Vanaf 27 juni is de Samba in Mesa-kleurpatroon te koop voor 160 euro.

Nike Air Force 1 Low EVO

De relatief betaalbare Air Force 1 is al jaren het meest verkochte model van Nike. Maar je zou dus bijna vergeten waarom er ‘Air’ in de titel staat. Dat laat Nike nu maar eens zien met de Low EVO.

Nike Air Force 1 Low EVO, nieuwe sneakers blauw
(Afbeelding: Nike)
Nike Air Force 1 Low EVO, nieuwe sneakers rood
(Afbeelding: Nike)

Het eerste wat opvalt aan deze nieuwe sneakers is het grof uitgesneden Nike-logo, beter bekend als de swoosh. Daarna gaan je ogen direct naar de luchtkussens van de schoen, die er sinds 1982 al in zitten, maar nu pas zichtbaar zijn. De Nike Air Force 1 Low EVO is nu te koop voor 139,99 euro.

Puma Speedcat OG

Waar jarenlang de dad shoes hebben geregeerd in sneakerland, zijn het nu vooral platte sneakers die het straatbeeld domineren. De Adidas Samba was niet aan te slepen in 2023 en zo zijn er meer vergelijkbare modellen die razend populair zijn. Maar de voorkant kan nóg platter: hier is de Puma Speedcat OG. De uniseks schoen is nu al een hype op TikTok en Instagram.

Puma speedcat og sneakers rood
(Afbeelding: Puma)
Puma speedcat og sneakers zwart
(Afbeelding: Puma)

De in 1998 voor het eerst gelanceerde sneakers zijn geïnspireerd door motorsport. Maar deze sneakers zijn veel subtieler en stijlvoller dan de raceschoenen die je gewend bent. De nieuwe Speedcat OG van Puma is nu te koop voor 109,95 euro in het zwart en rood. Dat is het fijne aan de platte sneakertrend; dit type schoen is altijd zeer goed betaalbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.