Alrik de Jong
Alrik de Jong Sneakers 21 jun 2024
Leestijd: 1 minuut

Sneakers van de dag: Puma Speedcat OG

Nieuwe Puma-sneakers, en wel een retro model uit 1998. De Speedcat OG is terug van weggeweest en daarmee is een nieuwe sneakerhype geboren.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een opvallend model uitlichten. Vandaag een paar voor de sneakerfreak die vol wil meevaren met de nieuwe hype.

Puma Speedcat OG

Waar jarenlang de dad shoes hebben geregeerd in sneakerland, zijn het nu vooral platte sneakers die het straatbeeld domineren. De Adidas Samba was niet aan te slepen in 2023 en zo zijn er meer vergelijkbare modellen die razend populair zijn. Maar de voorkant kan nóg platter: hier is de Puma Speedcat OG. De uniseks schoen is nu al een hype op TikTok en Instagram.

Puma speedcat og sneakers rood
(Afbeelding: Puma)
Puma speedcat og sneakers zwart
(Afbeelding: Puma)

De in 1998 voor het eerst gelanceerde sneakers zijn geïnspireerd door motorsport. Maar deze sneakers zijn veel subtieler en stijlvoller dan de raceschoenen die je gewend bent. De nieuwe Speedcat OG van Puma is nu te koop voor 109,95 euro in het zwart en rood. Dat is het fijne aan de platte sneakertrend; dit type schoen is altijd zeer goed betaalbaar.

Meer retro Puma-sneakers

Van Speedcat OG naar andere retro Puma-sneakers die onlangs uitkwamen. Check de Easy Rider ‘Vintage’, verkrijgbaar in het rood, zwart en klassiek groen. Ja, het Duitse sportmerk is lekker bezig de laatste tijd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.