Pim Jansen
Pim Jansen Geld & Carrière 21 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Nederland in nieuwe wereldtop landen op basis van werk en geluk

Zes van de top 10-landen in de Global Life-Work Index 2024 van Remote zijn Europese landen. Ook in Nederland is de balans tussen werk en privé subliem, zo blijkt.

Het begint een stokpaardje van ons te worden, maar het lijkt ons goed om eens wat minder te klagen en beter te beseffen in wat voor top land we wonen. In eigen alle lijstjes op het gebied van geluk en welvaart scoort Nederland subliem. Koesteren die hap.

Global Life-Work Index 2024: werk-privé balans van alle landen

In tijden van hybride werken is het bereiken van een balans tussen werk en privé uiterst belangrijk. Niet alleen voor het verbeteren van het algehele welzijn, maar ook voor het verhogen van de productiviteit en het stimuleren van organisatorisch succes. In dat licht is het nieuwe rapport van Remote onthuld. Titel: Global Life-Work Balance Index 2024. Met landen die met succes beleid hebben geïmplementeerd om een gezonde balans tussen werk en privé te ondersteunen.

De Global Life-Work Balance Index 2024 beoordeelt de kwaliteit van de balans tussen leven en werken in de zestig landen met het hoogste bbp ter wereld.

RankingLandIndex Score/100Hapiness Index
1Nieuw-Zeeland79,3578
2Spanje75,5584
3Frankrijk75,3478
4Australië73,7184
5Denemarken73,6786
6Noorwegen73,0586
7Nederland69,1485
8Verenigd Koninkrijk69,0782
9Canada67,9190
10Brazilië67,738
Bron: Remote

De totaalscore is bepaald door minimumloon, ziekteverlof, zwangerschapsverlof, beschikbaarheid van gezondheidszorg, publiek geluk, gemiddelde werkuren en LGBTQ+ inclusiviteit. Volgens het rapport loopt Europa voorop als het gaat om de balans tussen leven en werk. Europese landen, waaronder Nederland, vormen zes van de top 10-landen in het onderzoek van Remote.

Het rapport over Nederland

Nederland staat op nummer 7 in de top 10 landen met de beste werk-privé balans. Ons land staat volgens het rapport klaarblijkelijk nog bekend om zijn progressieve, onafhankelijke cultuur en staat op de tweede plaats in de top 10 van gelukkigste landen.

Ons land wordt ook beschouwd als een van de meest LGBTQ+-vriendelijke landen. Ook de gezondheidszorg wordt beoordeeld met een ruime voldoende, vooral vergeleken met veel andere landen.

Nederland wordt consequent gerangschikt als een van de toplanden op het gebied van economische vrijheid, menselijke ontwikkeling en levenskwaliteit en wordt gekenmerkt door een gezonde balans tussen werk en privéleven onder zijn werknemers. De gemiddelde werkweek in Nederland is iets minder dan 27 uur, wat aangeeft dat Nederlandse werknemers over het algemeen een goede balans hebben tussen hun professionele en persoonlijke leven.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.