Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 24 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe horrorfilm uit Euphoria-stal onder hellevuur om godslastering

De cliché-angst voor schoonmoeders is de basis van een nieuwe horrorfilm van A24, de onafhankelijke studio achter topfilms als Moonlight en Midsommar en series als Euphoria. Maak kennis met The Front Room.

A24 heeft in de amper tien jaar sinds de oprichting een reputatie opgebouwd waar je U tegen zegt. Het onafhankelijke filmproductie- en distributiebedrijf zit achter Oscarwinnaars en popcultuurpareltjes als Everything Everywhere All At Once, Midsommar, Uncut Gems en Moonlight. Ook op serievlak heeft A24 flinke impact gemaakt, op meerdere streamingdiensten. Denk aan HBO’s Euphoria, of het ondergewaardeerde Beef op Netflix, met The Walking Dead-ster Steven Yeun.

Euphoria-studio presenteert The Front Room

Nu zijn ze weer terug met hun volgende opvallende wapenfeit: The Front Room. Een gloednieuwe horrorfilm die zowel geschreven als geregisseerd is door Max Eggers. Schrijver van het geprezen The Lighthouse en broer van de beroemde regisseur Robert Eggers, die je wellicht kent van The Witch, The Lighthouse en The Northman. Max heeft samen met zijn broer Sam aan The Front Room gewerkt.

De horrorfilm pakt een cliché uit boomer-humor erbij en gaat daarmee van nul naar honderd; de vervelende schoonmoeder. Een jong, pas recent zwanger stel wordt gedwongen wordt om hun zieke, van ze vervreemde stiefmoeder in huis te nemen. Of, zoals de synopsis het beschrijft: “Alles gaat naar de hel voor de pas zwanger geworden Belinda (gespeeld door R&B zangeres Brandy) nadat haar schoonmoeder (Kathryn Hunter) bij haar intrekt. Terwijl de duivelse gast haar klauwen aan het kind probeert te zetten, moet Belinda ergens een grens trekken.”

Godslasterende schoonmoeder-horror

Ja, een schoonmoeder uit de hel. De eerste volledige trailer voor The Front Room maakt meteen duidelijk dat A24 de nieuwe Midsommar probeert neer te zetten. Oftewel: onversneden horror. Een nachtmerriescenario dat hopelijk een hoogtepunt binnen het genre op gaat leveren. The Front Room komt pas op 6 september uit, dus we hebben nog geen reviews om alvast naar te kijken.

The Front room horrorfilm schoonmoeder A24 2223
(Afbeelding: A24)

Met de halve familie Eggers aan boord en het momentum van Euphoria-stal A24 komt dat echter hopelijk wel goed. Een ding is Max en Sam Eggers wel al gelukt, en dat is het boos maken van Amerikaanse conservatieve Christenen. “De heilige geest veranderen in een soort demonische bezetenheid. Nee. Ik ben te bang voor God om mijn geld uit te geven aan deze godslasterlijke rommel,” aldus een van de vele woedende reacties op de eerste trailer.

The Front Room komt op 6 september uit in de bioscopen. Nu al trek in een verse portie horror? Check dan ook de nieuwe horrorfilm van Nicolas Cage of check ons lijstje met de beste horrorfilms op Netflix, gerangschikt op basis van IMDb-scores. Inclusief een A24-topper!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.