Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 21 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Nicolas Cage imponeert in ‘beste horrorfilm van 2024’

Nicolas Cage is de grote afwezige in de nieuwste trailer voor Longlegs, een geprezen horrorfilm die binnenkort naar de Nederlandse bioscopen komt. Dat maakt de marketingcampagne juist briljant.

Nicolas Cage kreeg de afgelopen dagen een bak vol lof over zich uitgestort voor zijn rol in The Surfer, een zonnige B-film met een prettig thriller-randje. Met recente titels als Sympathy for the Devil en Renfield in de achteruitkijkspiegel weet de 60-jarige acteur als geen ander hoe je psychologische escalatie op meevoerende en angstaanjagende wijze neer kunt zetten.

Nicolas Cage imponeert in Longlegs

Na een reeks aan succesvolle en verrassende B-films zit Nicolas Cage echter allesbehalve stil. Het hoge tempo gaat gewoon door, want in juli komt Longlegs uit. Een nieuwe horrorfilm met een marketingcampagne waar je U tegen zegt. Overal wordt gepronkt met het feit dat Cage een gruwelijk enge rol in de film speelt, maar vooralsnog hebben we nog niets van zijn personage gezien. De acteur is op geen enkel officieel beeld te zien, maar toch enorm aanwezig.

Longlegs komt uit de pen van Osgood Perkins, die tevens de regie in handen heeft. Horror zit in zijn bloed: zijn vader is Psycho-ster Anthony Perkins. Longlegs gaat over een FBI-agente die op een cold case wordt gezet, een zaak die door nieuw bewijs opeens weer uiterst actueel en nog complexer is geworden. De seriemoordenaar, gespeeld door Cage, is opnieuw actief, en ze zal snel moeten handelen om te voorkomen dat er meer slachtoffers vallen.

Briljante marketingcampagne

Een niet bijster originele insteek, maar dankzij een prettig occult-sausje en teasers vol codes waarmee fans zelf moesten gaan puzzelen is er online flinke hype rondom de aankomende horrorfilm ontstaan. De eerste reacties zijn bovendien zeer positief. Voeg daar de cultstatus van Nicloas Cage aan toe en de restraint van de marketingafdeling in het onthullen van Cage’s personage en je hebt het perfecte recept voor hype.

Longlegs Nicolas Cage horrorfilm
(Afbeelding: NEON)

De eerste reviews noemen Longlegs nu al “de beste horrorfilm van 2024”, waarbij vooral de unieke nachtmerrieachtige cinematografie wordt geprezen. Sterker nog, een recensent noemde de horrorfilm zelfs “de Silence of the Lambs van nu”. Dat zijn nog eens lovende woorden. Cage is naar verluidt ronduit “disturbing”.

Nederlandse bioscooprelease

Het is anno 2024 zeer verfrissend dat een nieuwe film eens niet alles al verklapt in de eerste trailers. Juist met een grote naam als Nicolas Cage aan boord is het aanlokkelijk om zijn beroemde gezicht overal in te zetten. Daarin kiezen voor een alternatieve aanpak en geheimzinnigheid zorgt ervoor dat Longlegs echt een bioscoop-event wordt. Hopelijk maken Perkins en co. de hype ook daadwerkelijk waar. Daar gaan we op 11 juli achter komen. Vanaf dan draait Longlegs in de Nederlandse bioscopen.

Nu al trek in een stevige dosis horror? Check dan ook ons lijstje met de allerbeste horrorfilms op Netflix, gerangschikt op basis van IMDb-scores.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.