Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 4 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Netflix verrast met gestoorde misdaadthriller Nicolas Cage

Netflix heeft een prettig gestoorde filmrol van cultheld Nicolas Cage eindelijk een groot podium gegeven. Sympathy for the Devil is te streamen.

Nicolas Cage is ook anno 2024 nog de ultieme cultheld. Van een biologieprofessor en Dracula tot een John Wick-kopie en een seriemoordenaar: het afgelopen jaar verzamelde de 60-jarige acteur weer een rijk kwartet aan verrassende rollen.

Het prachtoeuvre van Nicolas Cage

Cage schuwt ook de kleinere B-films niet, waardoor zijn oeuvre een stuk onderhoudender en verrassender is dan dat van veel generatiegenoten. Sure, lang niet elke film waarin hij opduikt is goed, verre van zelfs, maar je kunt er niet omheen dat de beste man altijd de volle 100 procent geeft. Dan kan een anders matige film opeens cult worden.

Helaas komen veel van de kleinere films waarin Nicolas Cage speelt enkel in de Verenigde Staten in de bioscoop uit. Fans moeten het hebben van digitale releases, die helaas vaak ook in de eerste instantie Nederland overslaan.

Netflix verrast met Sympathy for the Devil

Gelukkig heeft Netflix nu een verrassend cadeautje klaarstaan voor Cage-fans: Sympathy for the Devil. Een prettig gestoorde thriller waarin de acteur een manische autodief speelt, tegenover Suicide Squad-ster Joel Kinnaman: “Nadat een man met een pistool wordt gedwongen een mysterieuze passagier te vervoeren, komt hij terecht in een kat-en-muisspel waarin het snel duidelijk wordt dat niet alles is wat het lijkt.”

Sympathy for the devil Netflix Nicolas Cage
(Afbeelding: RLJE Films)

Het leverde vorig jaar een thriller op die maar nipt een voldoende wist te scoren op IMDb en Rotten Tomatoes, een grens waar Sympathy for the Devil sindsdien weer net onder is gaan zitten. Geen film waar je dus de portemonnee voor gaat trekken op Pathé Thuis of een ander platform waar je films kunt kopen en huren.

Angstaanjagende cultrol

Maar op Netflix? Dan ziet die afweging er compleet anders uit. Dan is de absurde thriller namelijk absoluut het checken waard, want Nicolas Cage is in de verder niet spetterende film ontzettend op dreef. Het is haast eng hoe onvoorspelbaar hij de manische carjacker speelt.

Daar krijgt hij ook alle ruimte voor, want Sympathy for the Devil speelt zich vrijwel volledig in één auto af. Behoorlijk claustrofobisch dus, al helemaal als je er de overweldigende persoonlijkheid van Cage’s personage in propt.

Onze tip? Ga vooral geen trailers of reviews checken, en laat je de volgende keer dat je even loos op de bank hangt en trek hebt in een hersenloze film verrassen door Nicolas Cage’s absurde rolkeuze.

Meer Nicolas Cage!

Sympathy for the Devil al gezien? Check dan ook de nieuwe horrorfilm waarin Nicolas Cage een seriemoordenaar speelt, of stream de nieuwe scifi-film waarmee Netflix afgelopen week vanuit het niets scoorde.

Sympathy for the devil Netflix Nicolas Cage
(Afbeelding: RLJE Films)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.