Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 4 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

LEGO steekt Lamborghini met ‘werkende’ V10 in betaalbaar jasje

LEGO steekt een populair racemonster van vorig jaar in een opvallend nieuw jasje. De LEGO Technic 42196 Lamborghini Hurac√°n Tecnica maakt zijn debuut in het oranje.

Van een peperdure Mercedes tot een betaalbare Ford Mustang: Maart is wat nieuwe LEGO-sets betreft een prachtmaand voor autofanaten.

LEGO Technic 42196 Lamborghini Hurac√°n Tecnica

Al die nieuwe sets liggen nog maar net in de winkelschappen, maar binnenkort mag daar nog een extra plekje vrij worden gemaakt voor een ander nieuw racemonster. LEGO heeft zojuist de LEGO Technic 42196 Lamborghini Huracán Tecnica onthuld. Verzamelaars hebben nu waarschijnlijk meteen een déjà vu; die set bestaat toch al? Dat klopt, maar de Huracán van vorig jaar was gifgroen. Nu brengen de Denen die set simpelweg opnieuw uit, maar dit keer in een oranje jasje.

Vanaf 1 april is de resulterende bolide verkrijgbaar, met een nog enigszins behapbaar prijskaartje van 52,99 euro. Verwacht dus niet een enorme Technic-set zoals je bijvoorbeeld van deze grotere Lamborghini gewend bent. LEGO Technic 42196 Lamborghini Hurac√°n Tecnica, de oranje dus, is 28 centimeter lang.

Authentieke details

Ondanks de beperkte schaal hebben de designers van LEGO behoorlijk wat authentieke details in de oranje Hurac√°n Tecnica weten te proppen. De deuren kunnen echt open en de V10-motor ‚Äėwerkt echt‚Äô.

Dankzij een naar onze smaak net iets te opvallende draaiknop op het dak van de auto kun je ‚Äėm tevens ook besturen. Een feature die vooral gericht is op de doelgroep van deze set: kinderen vanaf 9 jaar.

LEGO-Technic-42196-Lamborghini-Huracan-Tecnica-oranje
(Afbeelding: LEGO)

Je kunt de knop er gelukkig uiteraard afhalen, als je de Lamborghini bijvoorbeeld vooral als decoratief item aanschaft. Laat je bovendien niet afschrikken door de leeftijd die LEGO op de doos zet: ook voor volwassenen is de oranje Lamborghini Huracán Tecnica een toffe build, die ook nog eens minder ruimte inneemt dan zijn reusachtige broers.

Releasedatum en andere racemonsters

LEGO Technic 42196 Lamborghini Hurac√°n Tecnica wordt vanaf 1 april geleverd en is nu te bestellen voor 52,99 euro. Nu al trek in het bouwen van een racemonster? Check dan de vier gloednieuwe Formule 1-sets die de Denen begin maart lanceerden, met prijskaartjes die van 26,99 tot 219,99 euro lopen. Voor ieder wat wils!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.