Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 29 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

LEGO tovert iconische Tim Burton-film om tot collector’s item

Na onder andere Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen en Back to the Future brengt LEGO dit jaar een eerbetoon aan een andere filmklassieker uit: The Nightmare Before Christmas.

Tim Burtons stop-motion-musical is met een topscore van 95 procent op Rotten Tomatoes één van de beste films uit de jaren negentig. Vooral de volstrekt unieke vormgeving van zowel de personages als de omgevingen is ronduit iconisch. Volstrekt uniek.

LEGO Ideas 21351 The Nightmare Before Christmas

Blijft die geliefde stijl van Burton ook overeind in LEGO-vorm? Daar kun je vanaf 1 september een oordeel over gaan vellen, want dat is de zojuist bekendgemaakte releasedatum van LEGO Ideas 21351 The Nightmare Before Christmas. Ook weten we nu uit hoeveel steentjes de set gaat bestaan.

Wellicht heb je nu een kleine déjà vu, want dit model begon als een IDEAS-set. Oftewel, een door een fan ontworpen bouwwerk. Een jaar geleden maakte de Deense fabrikant bekend dat dit fan-ontwerp omgetoverd zou worden tot een officiële set.

LEGO Ideas 21351 The Nightmare Before Christmas
(Afbeelding: LEGO)

Nu weten we dat de uiteindelijke set uit 2193 steentjes gaat bestaan en wanneer ie uitkomt. Met die berg plastic steentjes bouw je meerdere locaties uit de animatiefilm na, gecombineerd tot een soort Greatest Hits-versie van Halloween Town. De beelden in dit artikel tonen nog het originele fan-ontwerp, dus houd er rekening mee dat het officiële LEGO-ontwerp nog wat kan afwijken.

Iconische locaties uit de film

In het midden herken je waarschijnlijk meteen het huis van Jack Skellington, inclusief een sfeervol ingerichte woonkamer, een zolderkamer en een ruimte waar net een kerstboom in past.

Rechts daarvan bouw je het bekende stadhuis uit de film, inclusief een fontein. Voor de deur van het gebouw zie je de kerstman ontvoerd worden, net zoals in de film zelf.

Aan de linkerkant van het brede bouwwerk zie je Spiral Hill, de iconische locatie uit The Nightmare Before Christmas die vaak in posters en andere beelden rondom de film terugkomt. Met uiteraard de machtig romantische scène waarin Jack en Sally elkaar bovenop de heuvel ontmoeten.

LEGO Ideas 21351 The Nightmare Before Christmas komt gepaard met acht minifiguurtjes, waaronder twee van Jack: een normale en een kerstman-versie. Verder kun je dus aan de slag met Sally, Dr Finkelstein, Lock, Shock, Barrel en de kerstman.

Speculatie over prijskaartje

Al met al wordt deze collector’s item van een set dus een imposant bouwwerk, met waarschijnlijk ook een pittig prijskaartje. LEGO heeft de prijs van de set nog niet bekendgemaakt, maar de recente Sneeuwwitje-set heeft slechts een handjevol meer steentjes en kost 219,99 euro. Dan weet je in ieder geval al aan welke regionen je moet denken. Gelukkig heb jenog even om te sparen: LEGO Ideas 21351 is vanaf 1 september beschikbaar.

In de aanloop naar die release krijgen we ongetwijfeld ook de officiële beelden van het uiteindelijke model te zien. Check in de tussentijd ook de toffe nieuwe 18+-sets die de komende dagen gelanceerd worden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.