Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 22 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

LEGO deelt volledig gratis Animal Crossing-set uit in Nederland

LEGO viert de lancering van een officiële Animal Crossing-lijn binnenkort ook in Nederland door gratis sets uit te delen. Nee, je hoeft niets aan te schaffen, geen addertje onder het gras.

In 2001 werd één van de meest geliefde Nintendo-franchises afgetrapt op de Nintendo 64: Animal Crossing. De Japanse ontwikkelaar Katsuya Eguchi vereeuwigde zijn jeugd in een klein Japans dorpje op het platteland met een compleet unieke speelervaring.

LEGO springt op de Animal Crossing-trein

Geen eindbazen, schietgevechten of lineaire verhaallijnen, maar een eiland waarop je met antropomorfe dieren als buren een nieuw bestaan op kunt bouwen. Zen, in plaats van stress.

Fast forward naar maart 2020. We zaten allemaal binnen, de pandemie barstte los en je kon nog nergens heen. Toevallig kwam die maand ook de nieuwste Animal Crossing uit, dit keer voor de Nintendo Switch. Ontsnappen naar een virtueel eiland was nog nooit zo aantrekkelijk, met een absolute megahit als resultaat.


Bijna exact vier jaar later mogen we gelukkig al lang weer naar buiten, maar LEGO hoopt toch dat je in maart even binnen blijft voor een gloednieuwe reeks aan Animal Crossing-sets. Ja, de kleurrijke franchise van Nintendo komt tot leven dankzij de net zo kleurrijke steentjes van de Deense fabrikant. Je kunt alle modellen in dit artikel bewonderen.

Tijdelijk volledig gratis set

Maar ja, LEGO heeft dit jaar al meer dan honderd nieuwe sets gelanceerd, die zeker als het om gelicenseerde exemplaren gaat behoorlijk prijzig zijn. Elke keer weer diep in de buidel tasten is nou niet bepaald haalbaar.

Daarom is het des te toffer als je een keer LEGO kunt scoren zonder een extra hypotheek af te sluiten. Sure, op het moment van schrijven kun je een gratis set bemachtigen in de online LEGO Store,  maar dan moet je alsnog meer dan 200 euro besteden. Dat is meer een lokkertje dan een gratis cadeautje.

LEGO Animal Crossing 77046 Julian’s Birthday Party
De nieuwe Animal Crossing-sets (Afbeelding: LEGO)

Toch bestaat daadwerkelijk gratis LEGO. Soms. Eens in de zoveel tijd organiseert de fabrikant een Make & Take-actie. Op specifieke momenten kun je dan terecht in één van de fysieke winkels van LEGO, waar je zolang de voorraad strekt gratis een mini-setje in elkaar kunt zetten, die je dan vervolgens ook gratis mee naar huis kunt nemen. Ja, zonder ook maar een euro uit te geven.

Op deze data kun je toeslaan

Op zaterdag 9 maart en zondag 10 maart is het weer zover, ook in Nederland. Ter ere van de nieuwe Animal Crossing-lijn kun je in één van de Nederlandse LEGO-winkels terecht om een gratis LEGO Animal Crossing Fauna House te scoren. Opnieuw: zolang de voorraad strekt.

LEGO Animal Crossing set
De gratis set (Afbeelding: LEGO)

In Nederland kun je meedoen in LEGO Stores vinden in Utrecht, Amsterdam, Leidschendam en Den Haag. De Make & Take-actie geldt enkel op de volgende momenten:

  • Zaterdag 9 maart van 10:00 – 12:00 uur
  • Zondag 10 maart van 12:00 – 14:00 uur

LEGO hoopt uiteraard dat je meteen ter plekke een andere Animal Crossing-set aanschaft, maar dat is dus niet verplicht. Gratis LEGO, het bestaat! Hier kun je alle voorwaarden en andere details omtrent de actie vinden.

Ben je toch bereid om de portemonnee te trekken? Check dan ook de berg aan nieuwe toffe sets voor volwassenen die LEGO afgelopen week heeft gelanceerd, van Star Wars tot Formule 1.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.