Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 6 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Eerste beelden: Nicolas Cage als Dracula in nieuwe film Renfield

De eerste beelden van Nicolas Cage als Dracula zijn de wereld in geslingerd. Bekijk de trailer van zijn aankomende film Renfield.

Eind 2021 werd al bekend dat Nicolas Cage zijn cultstatus compleet maakt met het vertolken van de iconische vampier. Het was alleen nog even wachten op de eerste beelden, die we hier nu dan eindelijk kunnen presenteren.

Trailer: Nicolas Cage als Dracula in Renfield

De film draait om het titelpersonage Renfield, die volgens het originele werk van geestesvader Bram Stoker uit 1897 in een gekkenhuis zit. Mensen denken dat hij lijdt aan waanideeën, maar in werkelijkheid is hij de handlanger van Dracula. Nu wordt hij gespeeld door Nicholas Hoult, onder meer bekend van de film Warm Bodies.

In deze aankomende film vindt hij een nieuw leven in het moderne New Orleans, als hij verliefd wordt op Rebecca Quincy, een pittige en altijd agressieve verkeersagent. Maar wat vindt zijn door Nicolas Cage vertolkte baas Dracula daarvan? Renfield is geregisseerd door Chris McKay (Robot Chicken, The Tomorrow War) en gebaseerd op een idee van scenarioschrijver Robert Kirkman (The Walking Dead). De film gaat in Amerika op 14 april 2023 in première en de eerste beelden beloven cult. De releasedatum in Nederland is nog niet bekend.

Niet de eerste keer als vampier

Nicolas Cage voegt zich met zijn rol Renfield bij een illustere rij met Christopher Lee, Gary Oldman, Leslie Nielsen, Gerard Butler en Luke Evans en nog veel meer grote acteurs die al een keer in de huid van Dracula kropen. Voor Cage is het echter niet zijn eerste keer als vampier. In de komische horrorfilm Vampire’s Kiss (1988) speelde hij ook al eens een bloedzuigend wezen.

Eerder dit jaar verscheen de ultieme Nicolas Cage-film The Unbearable Weight of Massive Talent. Lees onze review. Meer over Renfield bekijk je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.